Merk noemen !!!

Hansalmere

  • #1
Kan iemand mij vertellen waarom er op dit forum in de regels staat je geen merknamen mag noemen ik denk als je elkaar kan helpen op welke wijze dan ook dat je er wat aan kan hebben.
 

Gerrit

  • #2
Het noemen van een merk kan als reclame worden gezien.
Dit kan er toe leiden dat een fabrikant of leverancier zich benadeeld voelt en zich gaan beklagen.

Als een beantwoorder denkt iemand te kunnen helpen met het noemen van een merk, kan hij daarvoor de PB gebruiken.
 

Hansalmere

  • #3
Oke kan ik me wat bij indenken maar denk je echt dat al die fabrikant de forums aflopen dan hebben ze er een dagtaak bij op een afd. communicatie. Ik denk persoonlijk dat er vrij krampachtig over gedaan wordt maar dat is mij persoonlijke meining

Hans
 

Gerrit

  • #4
O.K.
 

-stuffie-

  • #5
Ik ben het met je eens hoor Hans. Ik vind het ook overdreven, maar ja, wat doe je eraan. Zo heb ik ook een hekel aan het moderaten (met uitzondering van het verwijderen van spam e.d. natuurlijk). Het slotje bv, dat vind ik echt niet kunnen. Forums als tweakers.net zijn veel opener en makkelijker en heeft voor mij een sterkere voorkeur. Als er een klusforum was die minder moeilijk deed, dan was ik allang verhuist...

Waarom zou ik niet mogen zeggen dat iedereen een ***** wasmachine zou moeten kopen? Vrijheid van meningsuiting heet dat. Op kieskeurig.nl wordt niet anders gedaan...
 

Fiesiekus

  • #6
Stuffie123 schreef:
Als er een klusforum was die minder moeilijk deed, dan was ik allang verhuist.....
Dit is dus een compliment voor dit forum + haar moderatoren; gezien het feit dat je hier zo veel aanwezig bent!
 

Gerrit

  • #7
Bovendien ben je hier (uiteraard na het lezen van de forumregels) geheel vrijwillig. :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Achje het is en blijft moeilijk om het iedereen op een bepaald forum naar zijn zin te maken.
De ene kan nu eenmaal makkelijker met de forum regels leven als de andere.
En elk forum heeft zijn eigen spelregels.
De ene wat strenger als de andere.
En je bent zelf vrij om die regels te accepteren, of niet meer op dat forum te komen.
Maar neem maar van mij aan, dat er forums bij zijn die nog strengere regels hebben.
Daar wordt je levenslang geband als je één verkeerd woordje neerzet.
 

Fbakkum

  • #9
Ik twijfel ook wel eens. Ik ben geen trouwe bezoeker, alleen als ik ergens mee zit en ik een topic heb geplaats, kijk ik naar andere topics, ook in andere rubrieken. En dan wil ik schrijven: ga naar leverancier X en koop merk Y, type Z. Waarom? Omdat ik daar goede ervaringen mee heb (gehad). Maar misschien is leverancier A, merk B, Type C wel beter. Leveranciers en dealers gaan dan absoluut, al dan niet geannonimiseerd, deze site massaal gebruiken

Als je leveranciers en merknamen ga vrijgeven, dan vervalt deze site tot een consumenten"voorlichtings"forum terwijl de kracht van dit forum juist ligt in het helpen van hen die al een keuze hebben gemaakt om een klus te doen en daarbij ondersteuning nodig hebben of zij die een probleem zelf willen oplossen met een reeds aangeschaft(e) apparaat/dienst. Voorlichting is een indirecte doelstelling, ondersteuning een directe en door veel ondersteuning licht je ook voor.

De voorbeelden die worden aangehaald:
  • 1. tweakers.net. Als je doorgewinterd ben in de ICT (en dat ben ik al 25 jaar) of gepassionneerd ben in internet en computers: fantastische site, maar voor een doorsnee klusser met ook een PC en internet gaat die dynamiek een tandje te ver. Ik heb het niet over techniek, maar over de methodiek die Tweakers hanteert. Naar mijn idee nog niet rijp voor klusidee.nl Misschien over 3 jaar.
    2. Kieskeurig.nl. Kieskeurig is een consumentenvoorlichtingssite. Zij helpen je niet bij het oplossen van een probleem in merk Y, type Z van lev. X. En hoe onafhankelijk zijn zij? Wie bepaalt daar welke merken fietsen populair zijn en welke merken fietsen te zien zijn op Kieskeurig en wie controleert die onafhankelijkheid?
Kortom, Klusidee.nl, blijf gewoon wie je ben en laat je niet (teveel) verleiden door adverteerders, want ook jullie doen aan advertenties en zijn daardoor niet geheel onafhankelijk. Kritiek op het vrijstellen van het noemen van merken en leveranciers hou je dan niet lang vol. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.... Wees alert daarop!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Wij , de beantwoorders van klusidee hebben geen enkele binding met de adverteerders.
Wij zijn hier vrijwillig en onafhankelijk.
wij krijgen geen enkele vergoeding van een adverteerder.

De adverteerder staat bovenaan in bepaalde rubrieken, maar hebben geen enkele invloed op de antwoorden in dat topic.
Zij leveren enkel een kleine vergoeding voor de advertentie ruimte zodat Klusidee.nl de servers aan de gang kan houden.
 

Fbakkum

  • #11
En dat waardeer ik ernorm, Headhunter. Ik hoop dat het zo blijft. Ik vind het forum van Klusindee.nl een grandioze site en voor alle vrijwilligers, chapeuau! :super:
 

Gerrit

  • #12
Kijk, dat horen wij graag. Zo zijn we ook wel weer. :lol:
 

Mouse

  • #13
Ik snap best dat het geen spam site moet worden en dat er wordt getracht objectief te blijven maar ik heb soms wel moeite met het feit dat er snel wordt gereageerd met een verwijzing naar de zoekfunctie die dan alleen resultaten geeft waarin mensen via een private message de oplossing hebben gekregen omdat er geen merkje genoemd mag worden.

daar heb je geen bal aan.
 

Fbakkum

  • #14
Mouse, met de doorverwijzing naar de zoekfunctie heb ik niet zo'n probleem. Een vraag is sneller geplaatst dan het antwoord is gevonden. In de antwoorden van vorige soortgelijke topics zit wel vaak het antwoord of een deel daarvan dat je nodig hebt. Zoniet, dan kan je dat in jouw topic melden. Mbt de private messages ga ik helemaal met je mee. De beantwoorder zou in het topic dan wel moeten melden, dat hij de vragensteller een passend antwoord geeft middels een PB. Als ik zijn antwoord dan wil weten, stuur ik hem/haar een PB om zijn antwoord aan aan mij te sturen. Wel omslachtig, maar ja, het zij zo...
 

Coko

  • #15
Het niet mogen noemen van merken zie ik als het grote manco van dit forum...

Als ik mijn zuurverdiende geld wil uitgeven aan bv gereedschap wil ik een zo goed als mogenlijk advies krijgen. Vaak is duur beter maar voor gereedschap dat ik sporadisch gebruik is dat dan weer overkill.
De winkelier probeerd mij natuurlijk gereedschap te verkopen waar hij meer aan verdient, en geloof mij dit gebeurd nog steeds.

Een forum bied dan vaak uitkomst, gebruikers die ervaring hebben met bepaalde machines delen hun ervaring en kunnen mij adviseren bij mijn aankoop.

Als je bv de zwaar gesponserde Amerikaanse houtbewerkings sites bekijkt zie je dat daar ook merken genoemd worden. De producten van de grote sponsoren worden daar ook bekritiseerd door forumleden terwijl voor anderen datzelfde product juist het perfecte stukje gereedschap is voor hun toepassing.

Hetzelfde geld voor het merendeel van alle fora, sterker nog, dit is het eerste forum dat ik ben tegengekomen dat het noemen van merken verbied.

Ik acht het gemiddelde nivo van de forumleden van deze site hoog en serieus genoeg om de topics niet in kinderachtige discussies te laten verzanden mbt merken.

Maar goed, ik vind dat het noemen van merken, mits een goede spam pollicy, een zeer belangrijk onderdeel is van van een forum en zeker een possitieve bijdrage levert aan verstrekken van informatie aan doe het zelf-end Nederland.[/quote]
 

Thijs de Wilde

  • #16
Juist bij (elektrische) gereedschappen bestaat het gevaar dat je bij een forum, waar vooral vakmensen antwoorden geven, allerlei aankoopadviezen krijgt met betrekking tot de professionele merken. Deze mensen zijn gewend met de beste (lees duurste) gereedschappen te werken.

Dat geeft naar mijn idee een nogal eenzijdig beeld, want de op de hobbymarkt gerichte goedkopere merken hoeven niet per definitie slecht voor dat doel te zijn.

Hetzelfde geldt voor witgoed, veel witgoedmonteurs/vakmensen zweren bij het duurste merk, want er is geen betere (ongeacht de toepassing en je budget)... Wat blijft er dan van je gewenste aankoopadvies?

Dat is dan ook het voordeel van een consumentenforum, waar ieder op zijn niveau een merk of type beoordeelt. Je kunt dan zelf de waarde ervan inschatten, alhoewel je er wel op moet letten, dat fabrikanten soms zelf lovende berichten plaatsen op dergelijke sites, vooral als het gaat om de kleinere producenten...

Een totaal niet mogen noemen van merken is echter een beetje het andere uiterste... :cry:
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #17
Stel nou dat er iemand een accu boormachine wil kopen en vraagt hier om advies. Ik heb toevallig een negatieve ervaring met merk X. En ik heb zojuist een hele dure gekocht van merk Y omdat ik eisen stel aan ergonomie, gewicht, levensduur en kracht. Van het bedrag dat ik heb uitgegeven kan je ook 8 accuboormachines bij de plaatselijke drogisterijketen kopen. Voor iemand die af en toe een schroefje schroeft is dat de beste keus. Kan je je voorstellen wat voor ellenlange discussies dat gaat opleveren?

Als je een serieuze aankoop overweegt ga je naar een vakhandel en laat je je voorlichten. En wil je een goedkope machine dan is er iedere week wel ergens een aanbieding. En daar kan je veel geluk mee hebben, of niet.

Ik ben heel blij dat we op dit forum niet van dat soort discussies hebben want die verzanden ook al gauw in opmerkingen in de persoonlijke sfeer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #18
Zie eens hoeveel verschil van mening er is over het wel of niet noemen van merken.
Dat zou leuk worden wanneer er wel merken genoemd mogen worden :roll:
 

-stuffie-

  • #19
Discussies... meningsverschillen... Is dat niet de bedoeling van een forum?

Het probleem is dat de moderators hier dit forum zien als een vraag en antwoord plek. Meer niet. Discussies willen ze niet, dat heb ik al lang gemerkt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #20
Och, er zijn nog meer forums, niemand is verplicht hier te komen, en weinigen lezen de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu