Meranti poort

Heidiheidiheidi

  • #1
Hallo,
Wij krijgen een schuifpoort van meranti hout en willen deze graag zo behandelen dat het zijn natuurlijke kleur behoudt. Hoe en met welk product kunnen we dat het beste doen?
 

Swblom

  • #2
Bij een poort denk ik dat je in het gebruik toch wel kans hebt op af en toe een beschadiging. Ook zal hij met de seizoenen (en in het gebruik)blijven werken.
Als je dan een lak gaat gebruiken is de kans groot dat er op sommige punten vocht achter kruipt. Een beits is iets flexibeler en meer in het hout getrokken en zou hier minder last van hebben. Nog steeds zul je het dan goed bij moeten houden als je de kleur mooi wil houden.

Ik zelf zou hem in de hardhout olie zetten. Dat is het eenvoudigst bij te houden in de toekomst en laat de kleur van het hout mooi opkomen.
 

Heidiheidiheidi

  • #3
Dankjewel voor je reactie. Gebruik je dezelfde olie voor red cedar? Dat is namelijk het alternatief waar we aan denken...
 

Swblom

  • #4
Ik weet niet of ik je goed begrijp, wil je de poort eventueel van red cedar maken?

Indien je dat van plan bent kan ik er vanachter de PC weinig over zeggen. Red cedar is niet de eerste houtsoort die in mij opkomt om een poort van te maken, lijkt me nogal zacht.
(Aan de andere kant is meranti ook in vele kwaliteiten beschikbaar.)

Ben je echter van plan om voor de poort dezelfde olie te gebruiken als dat je voor red cedar wil, denk ik dat daar een mogelijkheid ligt. Een en ander zal afhangen van welke olie je gebruikt. Daarin heb ik niet veel kennis. Je zult je moeten informeren bij de vakhandel.

Op zich, lijkt me de combinatie van red cedar en olie wel een goede. Recent ben ik bezig geweest met een aantal boeiboorden van red cedar die afgelakt waren. Daar was bij een paar naadjes water achter de lak gedrongen en het hout had dat als een spons opgenomen. Je kon het er letterlijk uitknijpen. Hieruit heb ik de conclusie getrokken dat ik red cedar nooit met een afsluitend produkt ga behandelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu