MDF??? Plaat geschilderd; blijven kleurverschillen/vlekken

Bpeijnenburg

  • #1
Op zolder (schuine wand) zitten mdf??? platen. Deze lichtjes afgeschuurd (waren vies), voorbehandeld en inmiddels al 3x gelatext, maar nog steeds grote kleurverschillen. Wel bij vermelden: een aantal stukken zijn behandeld met isoleermiddel wegens vochtplekken een aantal niet. Wat nu??? (witte verf) Zou eventueel een donkerdere verf nog helpen of maak ik het dan alleen maar erger???

Daarnaast in een andere kamer: er brokkelde na een keer latexen (breuken in verf) stukje verf af. Deze stukken volledig weggestoken met plamuurmes. Eronder zitten gipsblokken. Fixeermiddel erop gedaan, geplamuurd met Alabastine muurvuller en vervolgens twee lagen latex erover. Dag later: weer brokkelende verf:S....!!! Nog andere suggesties?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u niet weet welk materiaal u aan het behandelen bent kunt u geen goed advies verwachten.

Is het in de bouw aangebracht en een ouder huis >20 jaar, dan is het geen MDF.

Voor elke ondergrond geldt: u begint met REINIGEN, daarna gaat u schuren en ontstoffen deze 2 handelingen mis ik in uw voortgang.

Voordat u de ondergrond op de reguliere manier gaat behandelen controleert u of de lekkages ( want dat ziet u in de vorm van doorslagvlekken ) verholpen zijn.

Na het ontstoffen brengt u isoleer aan op de doorslagvlekken en laat deze enige uren opdrogen.

Als u niet het risico van opnieuw doorslaan wilt lopen brengt u een laag isoleerlatex aan als u wilt gaan texen, of een laag uniprimer watergedragen grondverf als u niet weet over welke ondergrond u het hebt. Deze is namelijk geschikt voor kritische ondergronden.

Daarover kunt met een schrobvaste A-kwaliteit muurverf, dus geen goedkope handel uit de bouwmarkt, een deklaag aanbrengen. Gewone latex geeft nog altijd het risico van doorslaan.

Het vulmiddel dat u gebruikt moet u wegdoen en in plaats daarvan als reparatie middel het gipsblok eigen fix en finisch gebruiken.

Hanteer wel de juiste volgorde: eerst de te repareren / egaliseren gaten opvullen ( dus niet eerst fixeren, want daarmee sluit u ook de ondergrond deels af, en goed laten drogen ).

Hierover kunt u als u gaat texen voorstrijken met verdunde latex en afwerken met onverdunde latex.
 

EGeen

  • #3
De alab. Muurvuller is niet het probleem en kan gerust gebruikt worden.

MDF is een houtsoort dus heel strikt genomen wordt dit gelakt en niet getexed. maargoed dit moet niet meteen een probleem worden. Het vlekkerige in mdf wil gewoon zeggen dat hij nog niet dekkend genoeg is. Dus nog een keer.

De gipsbetonblokken etc. afwerken op dhr Kees zijn manier.. Werkt dit niet, is wellicht foto handiger en even benoemen waar het fenomeen zich precies voordoet. (bepaalde plekken op de muur/gehele muur, enkel plekken waar is bijgewerkt met plamuur en/of fixeer, enkel de verf of ook de ondergrond etc)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu