Loslatende verf plafond badkamer

Mark66

  • #1
In onze badkamer zijn blazen in de verflaag op het plafond onstaan. Volgens mij komt dit door het gebruik van een schimmelmiddel. Nu is de vraag hoe ik deze latex laag helemaal verwijder want nu kan ik het niet zomaar meer schilderen vanwege de hoogteverschillen. Verder ben ik ook bang dat er nieuwe blazen onstaan als ik er al gewoon overheen zou schilderen.
tips zijn wel heel welkom
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U dient de afbladderende laag geheel te verwijderen.

Fixeer de plekken met een fixeermiddel.

Indien u geen vochtdoorslagplekken in het plafond aantreft kunt u het hoogte verschil repareren met een normaal binnenvulmiddel op gipsbasis.

Indien wel, dan eerst met een isolerende verf de plekken behandelen en voldoende laten drogen ( zeker in een badkamer ).

Werk af met een ademende latex ( acrylaatdispersie ).
 

Mark66

  • #3
Dank voor je snelle reply kees,
advies hoe ik makkelijk de afbladderende laag eraf krijg. daar waar de b lazen zitten komt het natuurlijk makkelijk los maar op de andere plekken zou ik niet weten hoe ik de verf eraf moet krijgen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Met een plamuur mes de losse delen wegschuieren.

Wat niet loskomt kunt u laten zitten. De overgangen / hoogte verschillen met reparatiemiddel egaliseren en de overgangen zo gelijkmatig mogelijk schuren.

Als u het gehele plafond wilt schuren is en schuurmachine met stofzuiger on-ontbeerlijk, tenzij u als de Verschrikkelijke Sneeuwman uit deze sessie wilt verschijnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu