Lichtgewicht dekvloer storten

Hans87

 • #1
Dag medeklussers,

voor een nieuwe badkamer wil ik een nieuwe 8cm dikke dekvloer storten. Nou heb ik twijfels over het extra gewicht van de dikkere vloer. Met lichtgewicht beton is 20% te besparen, schuimbeton wordt wel veel gedoe voor 10m2.

Nou kom ik na wat zoeken bij de bouwmarkten uit bij Airbase, dat zou 70% gewichtsbeparing opleveren, is alleen 10 keer zo duur als normaal beton of zandcement.

Ook kom ik uit bij Polystyreenbeton, waarbij EPS korrels worden toegevoegd als vulmiddel. Volgens mij vooral toegepast als isolatietoepassing door verschillende bedrijven. Wat producten die ik zo tegenkom zijn Politerm en BST-Betostyrene.

In het duitsland wordt het toegepast onder de noemer "leichtestrich". Het zou niet veel meer moeten zijn dan een mix van gecoate EPS korrels, cement, zand en water.

Iemand die hier meer over weet of ervaring mee heeft?

Dank! Hans
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat is de ondergrond van de nieuwe dekvloer?
   

  Willem52

  • #3
  Je kunt cement, zand en perlite mengen voor de dekvloer. Waarschijnlijk komen er toch tegels overheen. Voor de onderste 5 cm verhouding cement- perlite 1:6 Als toplaag voor de bovenste 3 cm verhouding cement-zand-perlite 1-1-3
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu