LG Wasmachine OE (0E) foutcode

Nuclair

  • #1
Goedenavond,

Ik kamp hier al even met een LG F14U2TDN0 Direct Drive wasmachine (ca 5jaar oud) die een OE foutcode geeft.
Deze code zou iets met de afvoer (pomp) moeten zijn. Filter al een aantal keren schoongemaakt, maar dit mag niet baten.
Nou heb ik laatst de machine naar voren gehaald en de slang los in de wasbak gedaan en daar lijkt hij gewoon perfect te pompen tijdens bepaalde onderdelen van het wasprogramma.

Het vreemde is dat als de OE code komt en ik via het afvoerslangetje het water afvoer en na een tijdje de machine weer op START zet dan doet de pomp het gewoon als vanouds en maakt hij het programma af zoals het hoort.

Hieruit kan ik dus concluderen dat het in elk geval niet de onderstaande punten zijn:

- Filter vervuild
- Slang geknikt
- Pomp kapot of versleten

Mijn gevoel zegt dat het iets is met een sensor die vuil/defect/stoort maar heb eigenlijk geen idee waar ik nog kan kijken.

Wie o wie heeft nog geniale ingevingen!

Bedankt alvast.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Wel pomp defect. Draait niet goed als hij warm wordt gedurende het programma. Even later weer wel. Pompje wisselen biedt uitkomst.
 
  • Like
Waarderingen: Nuclair

Nuclair

  • #3
Bedankt voor je reactie!

'' Het vreemde is dat als de OE code komt en ik via het afvoerslangetje het water afvoer en na een tijdje de machine weer op START zet dan doet de pomp het gewoon als vanouds en maakt hij het programma af zoals het hoort. ''

Vanwege het bovenstaande deel lijkt me dit nog niet geheel logisch als ik heel eerlijk ben.
De machine kan al even stil staan, dan drain ik een deeltje van het water wat in de machine staat via het slangetje vooraan. En dan gaat hij gewoon weer verder met het programma.

Hoe kijk jij hier tegenaan?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Nog steeds als pompje wisselen. Het pompje kan gewoon maximaal water niveau en warmte van het water niet meer goed aan. Dan gaat hij stil staan en staan te zoemen alsof hij vast zit. Al heel vaak meegemaakt. De druksensor zou ook kunnen maar dit komt bijna nooit voor.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu