LG koelcombi LG GC-F399BTQA

Roxypox

  • #1
Hallo allemaal,

Verleden jaar had de koelkast er even geen zin in, vond alles lauw maar nadat ik de stekker er even uitgehaald heb en vervolgens weer terug geplaats heb deed ie het weer.
Echter de laatste dagen blijft de koelkast maar koelen, de zijkant van de koelkast voelt ook zeer warm aan. Producten zijn gewoon koel en heb geen ijsvorming in de koelkast. Echter als ik de thermostaat lager zet gebeurd er verders niets, blijft gewoon loeien. Koelkast heeft ruimte genoeg om zijn warmte kwijt te kunnen dus dat kan het niet zijn.
Kan het zijn dat de thermostaat stuk is? Of kan het door de warmere dagen zijn dat er misschien teveel ijs bij de thermostaat is ontstaan?
In principe heb ik nog fabrieksgarantie maar tot zover heb ik LG niet kunnen bereiken en wat ik op internet lees is weinig positiefs.
Heb wel pech, laatst al m'n wasmachine die overigens door Whirpool netjes verholpen is (keerring) in de garantie periode.

Groetjes
Rox
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe oud is de combi ?

Zijn alle ventilatie openingen schoon en open ?
 

Roxypox

  • #3
De combi (met waardeloze water dispenser)is 14 maanden oud. Valt in principe nog in de Garantie.
Maar ik ben al anderhalve week bezig om de klantenservice te pakken te krijgen tevergeefs.
Verder is alles schoon en koelkast staat zelfs bij de centrale afzuiging... warmte van de koelkast word gelijk weggenomen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
I.v.m. de garantie mag u er zelf niets aan doen, anders bent u de garantie waarschijnlijk kwijt.
U moet trouwens bij de leverancier zijn en niet bij de fabrikant.
 

Roxypox

  • #5
Wat niet mag.... de service van zowel BCC (die stellig beweerde dat ze in eerste instantie geen showmodel geleverd hadden terwijl deze opeens in de winkel spoorloos was :shock: later na een maand toch een nieuwe gekregen die dus ook NIET functioneerd) en LG is waardeloos.
Mijn vraag is of dit de termostaat kan zijn, koelkast blijft op dezelfde temperatuur hoe hoog of laag ik het ook zet.
Naast de waardeloze service kost mij 2 dagen vrijaf van werk meer (want uiteraard hebben ze nooit de eerste keer het onderdeel bij zich, ze komen eerst constateren) dan dat ik mijn vriend aan het werk zet die electromonteur is.
Ligt het aan dat het ergens lekt dan is het ook maar de vraag of ik dan wel een nieuwe krijg of dat ik jaren lang met een kwakkel koelkast blijf zitten omdat zo'n lek amper te repareren is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu