Lengte mantelbuis/doorvoerbochten meterkast

Rogervdh

  • #1
Ik ben bezig met een nieuwbouwwoning en wil binnenkort de bouwaansluiting laten doortrekken naar de meterkast. De woning is voorzien van een kelder. De mantelbuis/doorvoerbochten gaan vanuit de meterkast direct de kelder in en van daaruit naar de voorkant van de woning. De te overbruggen afstand met mantelbuizen is daarmee wel +/- 6 meter. (dit is trouwens de kortste route na de straat en staat ook in lijn met de huidige bouwkast) In de kelderwand zijn bij de fabrikage al uitsparingen gemaakt op die plek. Nu lees ik overal dat de mantelbuizen maximaal 5 meter lang mogen zijn?! Dan heb ik dus een gigantisch probleem... Wordt dit inderdaad zo strikt nageleefd? Ik zie dat er verschillende bedrijven zijn die mantelbuizen tot 14 meter kunnen leveren. Verder heb ik ook aansluitsets van 6 meter gevonden op Internet.

Ik hoop dat iemand hier mee over kan vertellen. Alvast bedankt.
 

Kacheltje

  • #2
Https://www.stedin.net/zakelijk/~/media/files/stedin/richtlijnen/stedin-richtlijn-meterruimten-utiliteitsgebouwen-met-een-gasaansluiting.pdf
 

Rogervdh

  • #3
Ja, dat document had ik al gelezen en hierin staat dus die 5 meter.
 

Flat4ever

  • #4
Punt 7:
Als u niet zeker weet of u aan deze richtlijnen voldoet, neem dan zo vroeg mogelijk contact met ons op.

Oftewel morgen ochtend om 7.00 even bellen, meestal is er echt wel wat mogelijk
 

Rogervdh

  • #5
Mantelbuizen zijn helemaal niet nodig als er onder het pand een kelder ligt. Dan zijn 18 mm dikke multiplex platen van 30 cm breed voldoende. Deze moeten op de af te leggen route van binnenkomst aansluitingen tot aan de meterkast op de wand/plafond bevestigd worden. De leveranciers brengen daarop vervolgens de leidingen aan... Grappig dat dit nergens in de papieren staat. Een kelder is dan misschien niet standaard, maar zo bijzonder is het nu ook weer niet. Ohja, en de komo vloerplaat is ook overbodig in deze situatie.
 

Xr8

  • #6
Voordat er iets gedaan wordt zal er eerst een schouwing zijn. Als de boel akkoord is bevonden, pas dan gaat het traject verder.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu