Lekstroom oude Brandt Digitronic wasdroger

Prutsklus

  • #1
Droger was sterk vervuild en thermische zekeringen werden dus aangesproken. De hele droger TOTAAL gedemonteerd en gereinigd. Is nu weer als nieuw maar na enige tijd sloeg aardlekschakelaar (30 mA, 30ms)eruit. Ik zag condens bij de ventilator (nabij verwarmingselement) Dit zou duiden op slechte rubbers van condensor (zit vlakbij die ventilator) Buiten de aardlekschakelaar om (ik ken de risico's)een half uur zonder wasgoed laten drogen. Probleem leek opgelost... Maar ik ben toevallig erachter gekomen dat als ik de stekker andersom in stopcontact steek (dus als het ware de "polariteit" verander) de aardlekschakelaar meteen uitslaat. Draai ik de stekker weer om dan draait hij probleemloos. Hoe kan dit en moet ik dit oplossen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Dat is vrij normaal bij een aardfout.
Zou beginnen bij het element.
 

Prutsklus

  • #3
Dank voor de snelle reactie, Soldeerbout. Bedoel je het verwarmings element VERNIEUWEN?? Want ik heb zelfs dat verwarmingselement helemaal uit elkaar gehad en schoongeborsteld. Er was aan dat verwarmingselement verder niets bijzonders te zien... Denk je dat het rubber van de condensor er niets mee te maken heeft? Ik vertrouw volledig op je advies en zal dat ook opvolgen! Fijn weekend en groetjes, Ron
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Aardfout is ook niet te zien , meten tussen aarde en de aansluitingen , hier zou je niets moeten meten.
Je zou kunnen proberen om het element even af te koppelen en te kijken of aardlek erin blijft.
Afdichtingen moeten natuurlijk goed zijn , maar er zal dus nu iets deze fout veroorzaken.
 

Prutsklus

  • #5
@ soldeerbout: Sorry voor late reactie, ik heb geen mail ontvangen dat je mijn vraag had beantwoord. Ik dacht dus dat er geen tips meer waren binnengekomen... Daarom had ik de zaak maar even laten rusten. Maar jouw voorstel om element los te koppelen is wel een logische test om te elimineren en kost vooralsnog geen geld aan onderdelen die misschien niet het probleem veroorzaken. Dank voor je tip!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu