Lekkende oversteek plat dak

Lagoa

  • #1
Ik heb een plat dak van 5 jaar oud. Het is beton met daarop roofmate, dat blauwe isolatie materiaal, daarop een afwerklaag en daarop poreuze tegels. Op de rand aan de buitenkant van de betonnen laag is een steen gemetseld om een fraaier design te krijgen. Het dak ligt in Portugal wat betekent dat het weinig regent maar vooral in de zomer enorm warm kan worden op het dak. Daardoor zitten er nogal wat scheuren in de tegels.

Sinds enkele maanden is bij regen het einde van de oversteek, ongeveer 5 centimeter nat, en het lekt dan. Dit betekent dan dat het dak verzadigd is en het water aan de onderkant weg gaat. Ik denk dat door het hellende verloop dit het laagste punt van het stuk dak is. De bovenzijde van het dak is met tegels afgewerkt en ik heb alle scheuren en barsten met Roof 7 gerepareerd. Ook de hoek van het dak en de opgemetselde steen is behandeld met Roof7. Op een afstand van ongeveer 5 meter van de plaats van de lekkage is geen schade aan het dak te zien. M.a.w. het moet van verder komen. Het lijkt erop dat ergens het water zich indringt en dan via een zwakke plek naar een punt afwatert. Voor mij als niet deskundige lijkt het dat alleen een waterafstotende coating van het hele dak het probleem op kan lossen.


Vraag 1 is mijn oplossing de enige juiste?
Vraag 2 welke coating is het beste?
Vraag 3 er zijn toch ook apparaatjes te koop die met laserstralen het vocht kunnen meten of opsporen. Enige idee welk merk en welk prijskaartje er aan hangtGraag uw advies en tips hoe dit probleem op te lossen. Bij voorbaat dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waar een plat dak lekt is op afstand niet te beoordelen, het kan wel vijf meter verder lekken dan de plaats waar het vocht zich ophoopt en gaat lekken.
Een plaatselijke aannemer zal beter wegwijs weten denk ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu