Lekkende kraan bij CV, wat te doen?

RTL

 • #1
Mijn CV ketel (Vaillant) is in november nagekeken, en na een week of 2 bleek de waterdruk op 0 te staan. Monteur langs geweest, defecte cartridge, en die is vervangen. 2 weken later weer waterdruk 0 en code E12. Ik heb nu zelf bijgevuld, radiators ontlucht, en toen stond hij nog even op E12, maar nu niet meer.

Tijdens het bijvullen ontdekte ik echter 2 dingen:
1. de ontluchter van de wasmachinekraan lekt (op dit forum al gelezen dat je het beste kan vervangen, ga ik dus ook doen)
2. een andere lek in een van de leidingen. Zie de twee foto's (in de foot van het totale leidingenstelsel zie je de lek in het midden van de foto, in meer detail in de tweede foto) Hier weet ik niet hoe het op te lossen. Een dopje kopen om het gat af te sluiten, of zijn er andere beter opties?

En, zou dit dan de oorzaak van mijn waterdruk op 0 zijn?

Hoor graag jullie suggesties en tips!!


 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
 • #2
Nee, dat is niet de lekkage waardoor de druk op 0 bar komt.

Ook geen dopje of wat monteren op de lekkage van het ventiel, dit is de inlaatcombinatie van de boiler en deze lekt als de boiler, het warme water wordt op(na)gewarmd.

Als u dat afsluit kan de boilertank barsten door overdruk, niet doen dus.

Als het toestel steeds van druk af is mogelijk expansievat lekkage prescor (overdruk ventiel)Of een lek onder de vloer of een andere niet direct zichtbare plaats.

Vr Gr en succes ermee
 

RTL

 • #3
OK, veel dank voor het antwoord!

De ketel is nu twee keer nagekeken sinds november, dus het expansievat kan het niet zijn denk ik. Is er een manier om dat zelf te checken? Er is nergens zichtbaar een lekkage, en als het nu na ongeveer 3 tot 4 weken steeds lekt dan zou je mogen verwachten dat ze er op de etage onder mij last van hebben, toch?

Kan het eventueel zo zijn dat de brander defect is en daardoor het water te snel verdampt? En zo ja, hoe kan je dat controleren/maken?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
 • #4
Drukvat controleren staat al veel beschreven op deze site.
installatie drukloos maken, met een bandenspanningsmeter aan de onderkant de voordruk meten van het vat, deze vergelijken met de voordruk die op het vat staat.
dat is de enige juiste manier om te kijken of een vat nog goed is.

groeten b
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #5
Wanneer u voor het nakijken door de monteur geen klachten had dan de monteur terug laten komen om het op te lossen, u hebt garantie op het werk.
 

RTL

 • #6
OK, veel dank.

Ik heb me ook al beroepen op de garantie, maar omdat er ruim 3 weken tussen de controle en daarna de klachten zat geldt die niet vertelde het bedrijf. Ook toen ik daarna liet weten dat de klacht niet is opgelost kreeg ik de uitleg dat ze wel kunnen komen kijken, maar dat dit niet automatisch onder garantie valt dus dat er zeker een kans is dat ik moet betalen. En na de vorige rekening zit dat er even niet meer in...
 

RTL

 • #7
Nou, ik ben toch verder gaan kijken en ik vrees dat ik de echte oorzaak heb gevonden: lekkende leidingen. Nu zitten deze leidingen onder mijn keukenblok. Ontzettend vervelend want ik heb de keuken nog geen maand geleden laten plaatsen. Ik heb de plint weggehaald en zag bij de leidingen flink wat vocht.

Zie de foto's voor meer duidelijkheid.

Is er de mogelijkheid om dit te maken zonder dat ik het hele blok eruit moet laten halen (ik hoop het echt van harte)

Hoor heel graag jullie tips! Dank.
 

RTL

 • #8
 

RTL

 • #9
 

Obelix2

Specialist Witgoed
 • #10
En misschien stel ik nu een domme vraag maar welke kraan ?
 

RTL

 • #11
Nee, helemaal geen domme vraag, maar de situatie is inmiddels veranderd. Ik moet misschien een neiuwe topic aanmaken, maar het blijkt nu dat er een lek is bij de leidingen. Dus de onderste foto's op de vorige pagina geven het echte probleem aan. De eerste twee foto's helemaal bovenaan blijken niet het probleem te bevatten.

Dank en groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu