Lekkage zijwand Bosch SMW50E60 Kan ik dit kitten??

Aheemstra

  • #1
Hoi,
Ik ben, nadat de vaatwasser problemen gaf, mijn inbouw bosch gaan ontmantelen.
Eerst de vaatwasser onder het blad vandaan geschroefd, alles netjes verwijderd en eens gaan kijken naar de problemen.
De vaatwasser zijn pomp bleef draaien ook nadat de klep open was gedaan. Dit wees op of problemen met de afvoer waardoor het niveau niet meer juist werd aangegeven of op een lekkage waardoor de bodemplaat vol met water loopt.
Na een eerste inspectie was de afvoer wel wat vies maar niet enorm. Dit probleem zou met een soda badje wel opgelost kunnen worden dus daar kon het eigenlijk niet aan liggen.
Na onderzoek en het ontmantelen van ook de rechter beschermplaat werd het probleem al snel duidelijk.
Op een of andere manier komt er water tussen de kuip en het exterieur door bij de rand met de bodemplaat.
Ook aan de andere zijde is er wat lekkage te zien, echter is het aan de rechter kant erger.
Ik heb wat foto's genomen





Er komt water onder de rand door vanuit de kuip. Normaal zit hier nog een rubber volgens mij die op de tweede foto zichtbaar is. Deze zat boven op de rand van de kuip aan de buiten zijde. Is dat normaal??
We hebbend de vaatwasser nu 3 jaar en hij geeft af en aan wat problemen. We wonen in een erg droog huis, de lekkage is waarschijnlijk eerst minimaal geweest. Dus na een dag deed alles het weer. Nu echter lijken de problemen groter te worden en ligt er een redelijke hoeveelheid water in de bodem na een wasbeurt.

Mijn probleem is dat ik niet weet of ik dit lek gewoon kan dichten door het te kitten. Ik denk namelijk dat er anders water in de rand zal gaan staan en er uiteindelijk door corrosie een onherstelbare schade zal ontstaan.

Mijn vraag :
Hoort dat rubber aan de buitenzijde van de vaatwasser te zitten??
Is dit een bekend probleem en zo ja wat is hiervoor de oplossing?

Als ik er naar kijk, en ik heb toch best heel wat ervaring met machines (ik onderhoud en repareer al het practicum materiaal bij ons op de middelbare school ) lijkt mij dit eerder een fabricagefout dan iets anders...
Ik hoor graag jullie mening..

Met vriendelijke groet,
Antal Heemstra
 

Techrax

  • #2
Coulange? Een vaatwasser hoort langer dan 3 jaar zonder problemen te functioneren.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Juist typenummer opgeven is belangrijk dat zou je moeten weten met ervaring van machines, dus niet SMW50E60 maar SMV50E60.
Dit toestel heeft een kunststof kuip en staat helaas bekend om te gaan lekken tussen kuip en en RVS.
Of hier kitten een optie is zou ik niet durven zeggen.
Onder deurrubber hoort natuurlijk op zijn plek te zitten.
 

Aheemstra

  • #4
@ techrax :
Lijkt me wel dat je mag verwachten van een apparaat dat het langer mee gaat, echter ook al is consumentenrecht zo ingericht dat je daarmee beschermt zou moeten worden is het helaas maar al te vaak dat er zoveel mitsen en maren aan zitten dat het lastig wordt je recht ook daadwerkelijk te halen.
@ S.oldeerbout :
Dank voor het mij erop wijzen dat het juiste nummer geen W maar V moet zijn.
Wat betreft het rubber... ik weet niet wat je bedoeld maar dit is geen onder deurrubber. Dit rubber zat onder het plastic spatdek tussen de afdichting van de plastic kuip en het RVS over de plastic rand gevouwen dus zoals in foto 1 te zien de grijze plastic rand...
Ik begrijp eigenlijk niet wat dit rubber daar doet.. en of hij daar dan ook hoort. Het is dus geen rubber wat tussen de onderdeur en kuip zit..
Trouwens, opbouwende kritiek prettiger te lezen. Dat ik mijn halve keuken moet slopen voor deze ongein is al balen genoeg.. :?
Wie oh wie heeft ervaring met het kitten van deze kuip? Als het zo'n bekend probleem is zal het ook wel eerder verholpen zijn neem ik aan..
Groeten!
Antal
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu