Lekkage rond schoorsteen

Bolus

 • #1
Beste klussers,

Wij hebben nu al jaren lekkage rondom beide schoorstenen aan weerszijde van het huis. Het betreft een huis uit 1950 met zadeldak met aan beide zijgevels een schoorsteen. Enkele tijd geleden is iemand geweest die het lood vervangen heeft, dit heeft echter niet geholpen. Sindsdien is hij enkele keren terug geweest, maar nog steeds lekt het bij sneeuw of bij regen met veel wind.

Volgens de vakman is de enige (echte) oplossing op het gehele dak folie aanbrengen. Dit brengt natuurlijk aanzienlijke kosten met zich mee, want dan moeten alle pannen er af en alle panlatten.

Ik ben eigenlijk op zoek naar een tussenoplossing, is het niet mogelijk om alleen folie aan te brengen rondom de schoorstenen? Of is er nog een andere oplossing te bedenken die minder ingrijpend is dan het gehele dak met folie te bedekken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het huis is van 1950 ik neem maar aan dat het ook een tijd droog is geweest. Dus zonder onderfolie moet het ook kunnen.
  Maak is wat fotos van binnen en buiten.
  Liever niet met een telefoon tenzij je dicht bij de lekkende plekken en het lood kan komen.
   

  GDelea

  Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
  Hoe is het met de staat van het metselwerk?De meeste schoorstenen van die leeftijd zijn aan vervanging toe en dan wil renovatie nog wel eens averechts werken? .
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu