Lekkage opsporen bij Miele vaatwasser

Bikermouse

 • #1
Ik heb een Miele inbouw vaatwasser type G858 SCVI Plus (er staat ook 53980868 op het typeplaatje) van c.a. 7 jaar.

Deze heeft het probleem dat de pomp maar blijft draaien na het opstarten, terwijl al het water al is weggepompt. Na een tijdje gaat dan het storingslampje "zu/ablauf" branden.

Via dit forum ben ik er achter gekomen dat dit kan komen door water op de bodemplaat. Dit blijkt inderdaad het geval. Als ik het water verwijder doet ie het inderdaad weer prima. Na een intensief programma staat er echter weer een beetje water in en komt het probleem weer terug. De lekkage is echter zo weinig dat het me niet lukt om te vinden waar het zit.

Ik heb de zijkanten en de plint al verwijderd en met een zaklamp gekeken tijdens het draaien/pompen maar kan niet echt vinden waar de lekkage vandaan komt. Het zit daar ook zo vol met slangen en onderdelen dat je nogal slecht zicht hebt.

Vraag is dan ook: heeft deze (inbouw) vaatwasser nog specifieke zwakke punten naar ik gericht naar kan kijken of hoe kan ik dit het beste verder analyseren?

Alvast dank voor jullie tips en suggesties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jos_td

  • #2
  Hoi Bikermouse,

  Over de blijven draaien van de pomp kan ik geen advies geven.

  Maar over het water op de bodemplaat kijk is naar onderstaande link, dit heb ik namelijk ook gehad en via dit forum prima opgelost. :lol:
  Water op de bodemplaat Miele vaatwasser

  Suc6
  Jos
   

  Thundercat

  • #3
  Had ik ook na 6 en 1/2 jaar.

  rechter zijpaneel verwijderen daar zie je een magneetschakelaar zit vast aan het plastic water reservoir. ongeveer in het midden. deze moet je verwijderen lipjes omhoog en zal je zien dat hier een rubber ring inzit die waarschijnlijk vies is. schoonmaken invetten met ringvet en weer terug plaatsen probleem is hiermee opgelost.

  wanneer je het wilt controleren even op spoelen zetten en goed kijken of er geen water uit drupt bij het water tappen (lekt alleen tijden het tappen).
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu