Leidingdoorvoer

Ricje

  • #1
Hoe moet ik een waterdichte en stevige vloerdoorvoer maken voor aan en afvoer voor bad en wastafel. Het is een vrijstaand bad.
De vloer bestaat uit balken, dan meranti triplex 2x15mm en daarop tegels (met uiteraard watervaste flexibele tegelkit).
De leidingen wil ik tussen de balken laten lopen en dan naar boven door de vloer.
 

Kees61

  • #2
Je ziet er wel eens rozetten op de vloer maar daar loopt het water zo onderdoor. Je wilt natuurlijk niet dat er water door het gat loopt als de vloer erg nat wordt. Dichtkitten met siliconenkit is ook niet fraai en dichtstoppen met cement of voegenwit zal wel barsten als je vaak genoeg in het bad stapt en de leidingen bewegen een beetje.

Ik zou gewoon een soort kistje maken, eigenlijk een randje van een paar latten, rondom het (vierkante) gat en daar strips van tegels op plakken en netjes voegen. Dan heb je een opstaande rand gemaakt.
Ik verzin ook maar wat :-)
 

Ricje

  • #3
Bedankt voor het meedenken.

Zou het volgende ook een oplossing kunnen zijn:

Een wat ruimere mantelbuis dan de leiding, door de vloer steken. De mantelbuis een paar cm boven de vloer laten uitsteken en rondom kitten. Door de mantelbuis de leiding voeren en afkitten tussen leiding en mantelbuis. Eventueel een rozet er over heenschuiven voor de afwerking.

Liever zou ik kant en klare doorvoeren gebruiken als die bestaan. Een soort mantel met platte ring die onder de tegels wordt gelijmd. Zoiets als een dakdoorvoer maar dan in het klein.
 

Kees61

  • #4
Ik weet niet welke mogelijkheden je hebt om zelf iets te maken. Ik dacht in de eerste instantie ook al aan een messing plaat met een stuk messing pijp er op gesoldeerd maar je moet zoiets wel kunnen maken. Ik heb geen id of zoiets te koop is.

Kitten vind ik meestal maar smerig. Als je netjes over de plaat rond de pijp tegelt en het voegt, waarom zou je dat dan nog kitten. Of je laat die plaat in het zicht, het kan net zo groot zijn als een tegeltje. En de leidingen in de doorvoer zelf kitten is vies. Of komt het water zo hoog dat het er in kan lopen?

Ik kon bij google nog niets vinden. Misschien lezen er meer mensen mee die een oplossing weten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zelf zet ik altijd een stuk mantelpijp erin, goed kitten en dan tegelen, een rozet over het geheel en het is strak afgewerkt, zeker met flexibel voegmiddel heb je geen probleem dat er lekkage ontstaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Leidingdoorvoer Douchekraan

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu