Lavamat 1270 turbo springt op en neer

Louis Verhagen

  • #1
Tja, niet helemaal waar. Ik heb het al opgelost, maar ik wilde dit toch op het forum kwijt. Het gaat over een AEG Lavamat 1270 Turbo sensortronic

Mij vrouw had de wasmachine aangezet voor een 40 graden was en toevallig kijk ik naar de machine. Bij het begin van het draaien springt de machine (centimeters), gevolgd door een hoog knerpend/piepend geluid. Vervolgens doodse stilte. Was er uit (vrouw beschuldig van het over vullen van de machine). Proef draaien zonder iets. Werkt goed alleen de trommel start heel snel met het draaien..

Machine opgemaakt, lag er een borgring. Maar van wat?
Blijkt het de borgring te zijn van een sensor aan de onderkant van de motor ( euh achterkant van de mtor dus, op de as). Sensor hangt er ook losjes bij. Borgring weer terug in plek geduwd met een schroevendraaier. Sensor zit weer vast. Resultaat, perfect werkende wasmachine.

Kennelijk is dat de sensor die het toerental (helpt) sturen. Het springen van de machine werd dus veroorzaakt door de motor die meteen 1200 toeren wilde gaan draaien. Met de natte was lukt dat nooit.

Tja zoiets raars kom je niet altijd tegen en duurt toch wat tijd voor je het door hebt, dus vandaar de melding op dit forum.

Louis Verhagen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bedankt voor de melding, dit komt vaker voor bij wasmachines, via de tacho wordt inderdaad het toerental geregeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu