Latex op plafond laat los

Robert147

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een serieus probleem met mijn verlaagd plafond in mijn badkamer. Ik heb het plafond nu ongeveer 3 jaar en al vanaf het begin heb ik problemen mijn mijn latex. Het plafond is gemaakt van watervaste gipsplaten, daarna gestuct, voorgelijmd en getext met latex voor vochtige ruimtes.

Ik heb een luchtafvoer in mijn badkamer maar helaas aan de andere kant als waar mijn docuhe zit. Het plafond wordt dus tijdens het douchen behoorlijk nat. Resultaat: loslatende latex. Ik heb het al meerdere malen gerepareerd maar nu is het weer 1 doffe ellende.

Ik weet gewoon niet meer wat ik hier mee moet. Alle tips zijn welkom. Ik weet dat het noemen van merknamen niet is toegestaan dus ik weet niet of jullie mij op een andere manier op goede producten (voorlijm, latex of iets anders) kunnen wijzen.

Alvast bedankt voor alle tips.

Gr,
Robert
 

Bolus

  • #2
Kan er ook voldoende verse lucht de badkamer inkomen? Soms is het probleem dat er onvoldoende vochtarme lucht (meestal vanuit een andere ruimte, de overloop?) binnenkomt.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Er is geen product verkrijgbaar dat aan uw verwachtingen zal voldoen als u niet eerst de ventilatie in orde maakt.
 

Robert147

  • #4
Ik kan de deur naar de overloop overzetten, dat scheelt al een heel stuk maar voorkomt dit probleem niet.

Ik heb overigens ook lichte schimmelvorming op de muren en het plafond dus het vocht is een serieus probleem.

Maar wat moet ik nu doen met mijn plafonnetje!
 

Tiho

  • #5
Weet je zeker dat je bij het repareren alle al loszittende stukken hebt verwijdert? Ook bij het overlatexen kunnen stukken weer gaan onthechten omdat de oude verf ook week wordt daarbij.

Ikzelf heb twee maanden terug mijn complete badkamerplafond (2 x 2) geheel afgestoken en geschuurd. Alles weer gladgemaakt goede voorstrijk en daarna een goede geschikte verf aangebracht in drie lagen.

Zal nog niet gaan juichen, maar het lijkt mij goed te gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu