Lasaparaat kopen (en leren lassen)

Capriolo

 • #1
Hallo beste mensen,

Ik wil een lasaparaat kopen , maar ik weet niet goed wat.
Wat ik ermee wil doen is dun ijzer kunnen lassen (1mm) en dik tot een mm of 6.

Ik heb nog nooit gelast, maar mn schoonpa gaat het me leren. De hele dunne stukken lassen is natuurlijk niet voor direkt , belangrijkste momenteel is de wat dikkere stukken van een 4-6 mm ofzo.

Ik heb begrepen dat er verschillende typen zijn . met baquetten (van die staven) en een halfautomatische (waar zo'n koperdraadje uitkomt)

De garage waar ik wel eens komt ( om iets te laten lassen) zegt dat zo'n ding waar zo'n draadje uitkomt gemakkelijker is en dat je daarmee hele dunnen dingen kan lassen, volgens m'n schoonpa kan je met zo'n ding met staven niet dunne stukken lassen.

Het is niets iets wat ik veel gaat gebruiken , maar ik wil ook niets iets kopen wat ik na een keer gebruiken weg kan gooien , of waar ik dan niet dik of dun mee kan lassen.

Of bij een andere baumarkt hier hebben ze zo'n halfautomatische van 300 euro, of een met van die staven voor 150 euro en die laatste is dan tot 160A

Wie kan mij wat raad en advies geven.

Bedankt,

Cor
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Met de door u voorgestelde apparaten kan u niet de dikte van 5/6 mm lassen.
  Het toestel is daar te licht voor met 140 Amp.

  Voor dergelijk zwaar laswerk is een krachtstroom lastrafo nodig om een goede en betrouwbare las te kunnen maken.

  De mig lasser heeft een draad met een poeder wat een afsluitende gasbel maakt tijdens het lassen.

  Bij dit soort lichte apparaten zal het bij een lichte tocht of wind op de plek waar gelast wordt een heel geknetter worden van laspetters omdat zonder gasbel lassen niet echt goed lukt.

  Lassen is aan veel opties gebonden, lichte miglasser voor plaatwerk aan een auto kan goed gaan, mits het niet tocht in de werkplaats, voor dikker plaat materiaal is die zeker niet geschikt.

  Laat u door een deskundige goed voorlichten over het aparaat wat u op het oog heeft en laat als het kan een demonstratie geven met het apparaat.

  Lassen is een echte vakdiscipline wat met heel veel geduld en oefenen geleerd kan worden, veelal zie je de DHZ na een verwoede poging het apparaat weggooien omdat het meestal niet echt lukt.

  Denk ook nog om het aspect van brand wat door lassen zomaar kan ontstaan met alle gevolgen van dien, het vonkt soms behoorlijk.
  Waar wilt u gaan lassen is dus ook een belangrijke vraag in deze.

  Vr Gr en veel succes ermee
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  U bent vaker op het forum geweest en u zou kunnen weten dat we op het forum niet aan vergelijkingen van produkten doen.
  De links en de namen zijn verwijderd, u kunt zich ook bij een betrouwbaar bedrijf laten voorlichten over de prijs/kwaliteit.
   

  Capriolo

  • #4
  @cvolieboy: Waar ik ga lassen, ik heb een goede ruimtes, bijvoorbeeld een dubbele garage geheel uit beton. Dus voor brandgevaar en wind hoef ik me geen zorgen te maken .

  Ik begrijp Dat zo'n MIG ding het meest geschikte is voor mij (dat is waar zo'n draadje uitkomt, en niet met die staven??)

  Om tot een 5-6 mm te kunnen lassen , hoeveel amp zou ik daarvoor nodig hebben?

  @ Jan: ik respecteer de beslissing van het forum om geen (prijs)vergelijkingen te doen. Ik zit op veel forums en elk forum heeft zijn eigen regels..... De regels van geen (prijs)vergelijking was ik vegeten. Daarnaast was het niet de bedoeling om prijs en merk te vergelijken. Het is/was de bedoeling om te vergelijken aan welke eisen een nieuwe apparaat moet voldoen en welke specificaties deze moet hebben. Het gemakkelijkst is daarbij natuurlijk een link met de specificaties. Helaas stond er in dit geval een prijs en merk bij.


  Voordat ik naar een bedrijf gaat om zo'n aparaat te kopen, uitleg vraagt en te laten demonsteren wil ik graag eerst een klein beetje kennis hebben. Al is het alleen maar om me niets te laten aansmeren. Zeker als ik zo'n produkt gaat kopen bij een bouwmarkt, de ervaring leert dat de meeste mensen daar geen of weinig kennis van produkten hebben, hebben ze al kennis dan is het alleen van de produkten die voorradig zijn en niet van andere produkten die eventueel besteld kunnen worden.
  Groeten, Cor
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Co2 lassers(met die zelfvoedende draad) zijn geschikt voor dun plaatmatriaal en ongeschikt voor dikke platen.

  de lastrafo met van die staven is ongeschikt voor dun plaatmatriaal.

  Voor beide geld hoe meer AMP hoe beter.
  ze zijn nl. altijd terug regelbaar zodat je hem kan aanpassen aan de matriaal dikte.
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #6
  Antwoord op de vraag hoeveel Amp voor dik materiaal van ca 5/6 mm.

  U moet dan denken aan een trafo die minstens 180 tot 240 Amp kan leveren om een goede inbranding te krijgen.

  Het basis materiaal moet namelijk goed smelten om en goede aan een sluiting te verkrijgen.

  Vandaar dat er al snel een 400V trafo aan te pas komt omdat dat met een 220V trafo vaak te veel stroom trekt.
  Het wordt anders een beetje bakken en spetteren en dat mag geen lassen worden genoemd, u krijgt dan geen goede en betrouwbare lasverbinding.

  Vr Gr en succes ermee
   

  @rie

  Specialist Elektra
  • #7
  Veel suc6, en bedenk lassen leer je niet in een uurtje hier geldt echt oefening baart kunst.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu