Larikspalen kopse kant behandelen?

Eise

  • #1
Ik ben van plan om deze zomer een kippenhok te gaan bouwen, het idee is om het geheel op vier poten te laten staan zodat het hok zelf 50cm boven de grond komt. Deze poten van lariks wil ik dan gewoon op stoeptegels zetten zodat het geheel eventueel verplaatsbaar is.

Moet ik de kopse kanten van de larikspalen (daar waar ze op de tegels rusten) ook ergens mee behandelen om rot te voorkomen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U kunt de poten vol verf laten zuigen, giet wat verf op een deksel van b.v. een saus emmer en laat hem daar een kwartier in staan.
Zorg er voor dat de paal droog is, anders zuigt hij geen verf op.

Houdt u er rekening mee dat het hok om kan waaien als het hok los op de tegels staat?
 

Eise

  • #3
Ik ben van plan om het hout naturel te laten, of mogelijk in de olie te zetten. Zou ik dat trucje in plaats van met verf ook met impregneerolie, of zelfs gewone lijnolie kunnen doen? (kleurloos)

Dat van het omwaaien is een goede tip, het hok wordt wel vrij zwaar uitgevoerd en is ook niet zo hoog. Ik denk dus dat ik m'n geluk ga beproeven, mocht het nodig zijn dan kan ik hem eventueel op van die paalhouders met punt zetten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb geen ervaring met olie op dat gebied, wat ik wel dat olie langzaam afgebroken wordt.
U hoeft de poten niet meer dan 1 mm in de verf te zetten, het opzuigen van het hout doet de rest, als u lichtbruine verf gebruikt is niemand die dat ziet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu