Lampen ophangen: beugel niet op maat

Chiemel

  • #1
Hallo. Een klusje die frustrerend blijft als je niet heel veel klusinzicht hebt:

Ik wil een nieuwe lamp ophangen boven de eettafel.
Uitdaging 1) De lamp moet net iets naast de contactdoos. Dat wilde ik in principe oplossen mbv een extra haakje/oogje ernaast waardoor het snoer zal lopen, maar andere tips zijn nog welkom
Uitdaging 2) Belangrijker.. Als ik uitga van het extra haakje. Dan zal ik dus de lamp zelf in principe gewoon aansluiten op de bestaande contactdoos/gat in het plafond. Dus is het beugeltje die bijgeleverd is bij de lap langer dan de breedte van de contactdoos. 2 nieuwe gaten boren die op maat zijn lijkt mij te riskant omdat ik dan vlak naast het gat ga boren. Meest logische oplossing zou een extra gaatje boren in het beugeltje en dan schroeven op de contactdoos zelf. Aangezien de lamp niet heel zwaar is. Ik heb daarvoor trouwens niet per se de juiste schroeven/bouten nog, aangezien die gaten niet zo diep gaan (dus uitdagingkje nu alles dicht is)

Maar wilde ff checken wat de meeste kenners hier de meest logische oplossingen vinden. Zie foto's

IMG_20201220_145307.jpg IMG_20201220_155337.jpg IMG_20201220_155406.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik snap je verhaal niet. Bij 1 zeg je dat je de lamp naast de centraaldoos wilt monteren ipv erop. Terwijl je bij2 wel spreekt over monteren op het deksel van de centraaldoos.

Wat is dus de bedoeling?

Los daarvan is het altijd het eenvoudigste om extra gaten te boren in de montagebeugel op de juiste afstand van elkaar.

Als je op de centraaldoosdeksel monteert dan is het beste om de huidige twee boutjes door draadeinden te vervangen. En dan eerst twee moeren gebruiken om het deksel op zijn plek te houden en vervolgens de montage beugel ook met 2 moeten bevestigen op de draadeinden.

Schroeven direct in het deksel mag niet; er mogen geen vreemde geleidende delen de centraaldoos insteken ivm dubbele isolatie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu