Lamp ophangen veel draden

Lotte1999!

  • #1
Hallo, wij willen graag een lamp ophangen, alleen komen er erg veel draden uit het plafond. Als we de lamp proberen op te hangen dan gaat bijvoorbeeld in de koelkast het licht uit. De kabels zitten dus verbonden met apparatuur uit de keuken.

welke draden kunnen we gebruiken om te lamp mee op te hangen?
F98C458D-A2F1-47F3-A580-FCA4C440EAFD.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Zwart en blauw.
 

stefan9

  • #3
Vermoedelijk zit het kroonsteentje aan een zwarte draad. Dat is de zogenaamde schakeldraad die van de schakelaar naar de lamp gaat.
De zwarte of bruine draad van de lamp sluit je dan ook aan op dat kroonsteentje. De blauwe draad van de lamp moet aangesloten worden op de lasklem waar nu al 3 blauwe draden in zitten. Die 3 moet je laten zitten. Aan de lampzit waarschijnlijk geen draad met een massieve kern. Je moet dan een extra stukje blauw installatiedraad hebben. De ene kant daarvan steek je in de lasklem, aan de andere kant maak je een kroonsteentje vast waar je ook de blauwe draad van de lamp op aansluit.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Als ik de omschrijving zo lees denk ik dat je draad aan het loshalen bent. Dit is niet juist. Je moet draad bijplaatsen. Mocht er in een lasklem geen ruimte zijn, koop een nieuwe grotere.

Verder mag je geen koper uit de lasklem zien steken, dan is het draad te ver gestript.
 

Lotte1999!

  • #5
Bedankt voor de uitleg. Wij hebben nog niet aan de draden gezeten verder, zo zaten ze al toen we hierheen verhuisden. Maar als ik het goed begrijp moeten we dus juist draad bijplaatsen. Hoe moet dat en waar moet dit draad dan aan verbonden worden?
 

Lotte1999!

  • #6
voordat wij hier kwamen wonen hing er bij de vorige bewoners een lamp op dezelfde plek, dus je zou denken dat je dan een lamp moet kunnen plaatsen zonder kabels bij te hoeven zetten
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Draad strippen ca 9mm en dan in de lasdop steken.
De isolatie van de draad komt tot in fe lasdop.
Maar zit er aan de kroonsteen geen blauw en zwart?
De bruine draden moeten dieper in de lasdop, deze zitten bijna los rn dat geeft een brandrisico.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Lamp gewoon op de kroonsteen aansluiten en klaar
 

Ijssel87

  • #9
Je nieuwe lamp heeft toch draden? Die plaats je erbij. Zoals gezegd waarschijnlijk in de kroonsteen mits daar een zwarte schakeldraad in zit. En inderdaad, er is koper zichtbaar en dat is niet goed, dat dus eerst even in orde maken voor je een nieuwe lamp ophangt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu