Laminaat vloer begint te zweven

Papier14

  • #1
Hi,

We hebben onlangs in het nieuwbouwhuis een laminaat vloer gelegd. Hieronder hebben we een vochtwerende&geluidsdempende folierol gelegd. Nu merken we dat het laminaat op bepaalde stukken begint te zweven als in je merkt het als je erop loopt. Is dit erg? Of is dit een normaal verschijnsel bij deze hitte lang achter elkaar( ruimtes zijn constant 27+graden)

De randen hebben overal nog ruimte over om uit te zetten.

Groeten
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Is de laminaatvloer doorgelegd naar verschillende ruimtes?

Goed is het in ieder geval niet, de vloer kan in bepaalde richtingen onvoldoende uitzetten, waardoor de verbindingen tussen de vloerdelen onder spanning komen te staan. Als je er nu overheen loopt, is de kans aanwezig dat de klikverbindingen afbreken.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Begint het laminaat nu pas te bewegen of is dit vanaf het begin?

Als het vanaf het begin al is dan kan het ook een oneffenheid in de onderliggende vloer zijn.
 

Papier14

  • #4
Het is eigenlijk pas vandaag opgevallen, dus het lijkt langzaam te zijn ontstaan. Er was 1 plek wat zweefde vanaf het begin maar dat was minimaal. De plakplinten zitten er nog overal op, dus dat suggereert dat de er wel genoeg ruimte aan de muur kanten is om te werken. Alles is doorgelegd op elke verdieping (10mtr lang, 5 mtr breed)

Ik zal morgen eens kijken bij wat cruciale punten onder de plinten hoe het met de ruimte staat, maar overal is 1cm afstand gehouden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Moeilijk te beoordelen hoe zich dat gaat ontwikkelen, de vloet zet uit en met deze warmte meer dan gemiddeld, als de temperatuur lager wordt is het veren misschien afgelopen, dan is ook gelijk duidelijk of de vloer te strak is gelegd.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Ik zou het denk ik ook maar gewoon even aankijken of het zich weer hersteld. Is nu lastig te zeggen verder.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Het doorleggen naar verschillende ruimtes is waarschijnlijk het probleem. Ter hoogte van de deuropeningen ontstaat dan hetzelfde effect als wanneer een vloer strak tegen de muur aanligt. De vloer kan op dat punt dan niet uitzetten en komt onder spanning te staan.

Dit is tevens de reden waarom het doorleggen van laminaatvloeren naar verschillende ruimtes meestal niet is toegestaan volgens de leginstructies van de fabrikant. Bij kleine oppervlakken gaat het meestal wel goed, maar als de oppervlaktes groter worden, kunnen er problemen ontstaan. Ook is de kans groot dat de maximale voorgeschreven afmetingen van de laminaatvloer worden overschreden.

Beste oplossing is het alsnog plaatsen van dorpels in de deuropeningen.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu