Laminaat op plavuizen icm vloerverwarming

Mark_84

 • #1
Allen,

Wij hebben een huis gekocht waar plavuizen in de woonkamer liggen. Daaronder ligt vloerverwarming. Nu heb ik van een aantal verschillende mensen verschillende meningen gehoord en zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil graag jullie advies aan de hand van een aantal vragen die ik heb:

1) Is het aan te raden om laminaat i.c.m. vloerverwarming te nemen? Mij is verteld dat dit hier niet voor geschikt is, terwijl anderen ook weer zeggen dat het geen probleem is.

2) Is het aan te raden om de plavuizen er uit te halen, de vloer te egaliseren en dan laminaat neer te leggen (met tussenlaag)? Een collega is van mening dat als de vloerverwarming een betonnen vloer moet verwarmen, dat kleine laagje laminaat er ook nog wel bij kan. Een ander vertelt me weer dat je erg weinig rendement krijgt als je zo gaat 'stapelen'. De hoogte van de vloer vormt hierin geen probleem.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Of er plavuizen of een afwerkvloer onder ligt maakt niets uit voor het rendement.
  Kijk hier eens voor mogelijkheden om laminaat over vloerverwarming te leggen.
   

  Arenddevries

  • #3
  Beste Mark,

  Of laminaat op vloerverwarming gelegd kan worden, is afhankelijk van het laminaat. Op ******** pagina kun je zien welk laminaat zoal geschikt is om op vloerverwarming te leggen. Ik heb 'Ja' bij 'Geschikt voor vloerverwarming' voor je aangevinkt. Scheelt weer een handeling! :wink:

  Zoals Jan al aangaf, hebben de plavuizen verder geen invloed op het rendement.

  Succes! Mocht je nog vragen hebben, laat het maar weten!


  Link verwijderd, ook in andere topic i.v.m. reclame, mod.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Dat geklets van allerlei collega's, buren, familie en andere "deskundigen" met hun eigen theorieën en geen enkele ervaring op dit gebied: dat maakt het altijd zo verwarrend! "Ze" weten het allemaal beter, maar ervaring met vloerverwarming ontbreekt vaak (omdat ze het ook weer van horen zeggen hebben)
  Laminaat over een plavuizen vloer is, zoals al aangegeven, geen enkel probleem. Als je maar de regels i.v.m. de verwarming van het laminaat in de gaten houdt. In de regel (en dat kan van fabrikant tot fabrikant verschillen)mag zo'n vloer niet veel warmer dan ca. 30 graden C worden verwarmd. Al genoeg voor vloerverwarming, want daarbij is de gemiddelde vloertemperatuur zo'n 24 graden. Elke laminaatsoort kan daar tegen. Ligt een stuk laminaat in de zon, dan kan de temperatuur op die plaats veel hoger dan 24-25 graden worden en gebeurt er ook niets.
  De temperatuur van het water wat door je vloer circuleert is instelbaar op de verdeler van de vloerverwarming.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu