Laminaat op houten ondervloer/geluidsisolatie

Kluswillem

 • #1
Hallo allemaal,

Graag wil ik de volgende vraag voorleggen.

Ik woon in een appartement in een oud herenhuis op de 1e etage. Momenteel ligt er (dunne) vloerbedekking in mijn woning en ik overweeg om laminaat te gaan leggen.

Ik vraag me hierbij wel af of laminaat niet te veel geluidsoverlast zal veroorzaken, aangezien de ondervloeren van hout zijn. Er zijn voor laminaat diverse ondervloeren in de handel met TNO-keurmerk die een geluidsreductie bereiken van minstens 10 dB. Die norm is echter toegesneden op betonvloeren.

Zijn er gebruikers hier die ervaring hebben met het leggen van laminaat in een oud herenhuis en heeft iemand tips voor een goede ondervloer? Ik heb wel goede verhalen gehoord over (merk verwijderd). Deze ondervloer heeft geen TNO-keurmerk, maar is wel vrij zwaar. Ik kan me voorstellen dat bij een houten ondervloer een zware ondervloer het beste werkt.

Bij voorbaat dank voor jullie tips.

Kluswillem

Merkgericht advies/beoordeling niet toegestaan op dit forum, mod.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pieter Jan

  • #2
  Kluswillem schreef:
  Ik heb wel goede verhalen gehoord over ...
  Klinkt meer als reclame voor dat merk... :?
   

  Kluswillem

  • #3
  Het was meer bedoeld als een voorbeeld van een relatief zware ondervloer. En zoals gezegd heeft deze ondervloer geen TNO-keurmerk, zodat ik zeker niet wil zeggen dat deze ondervloer de beste is. Ik vroeg me alleen af of deze ondervloer - of een vergelijkbare zware ondervloer - juist in mijn situatie (ondervloeren van hout) wel goed zou uitpakken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu