Laminaat op foamlaagje van vloerbedekking

Marit_vd

 • #1
Hoi,

Wij willen in twee slaapkamers en op de overloop laminaat leggen, er ligt nu vloerbedekking. Deze vloerbedekking is echter moeilijk te verwijderen; alleen de bovenste laag komt er vanaf en de dunne foamlaag (onderlaag) zit blijkbaar zo goed vastgelijmd dat deze blijft zitten. Nu is mijn vraag of we het laminaat eventueel over dit foamlaagje heen zouden kunnen leggen... of zou het kunnen gaan rotten oid? Het zal namelijk veel werk zijn om die laag te verwijderen maar als het laminaat (incl. ondervloer) anders niet goed ligt, dan moet het maar.

Groeten,

Marit.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Als de foamlaag van kunststof is en je gebruikt een enigszins egaliserende onderlaag voor het laminaat lijkt het me niet zo'n probleem.

  Wat is de ondergrond ? Hout, beton ?
   

  Marit_vd

  • #3
  Hoi Pepjo,

  Bedankt voor je antwoord. De onderlaag is gewoon beton. We leggen onder het laminaat nog folie en een ondervloer neer. Kan ik het dan gewoon laten zitten? Anders ga ik vandaag aan de slag met m'n plamuurmes... :?

  Groeten,

  Marit.
   

  Pepjo

  • #4
  Ik zou, als het geen al te grote verschillen in hoogte zijn, de ergste oneffenheden verwijderen en de rest lekker laten zitten.

  Mits je de eventuele oneffenheden die overblijven op kunt vangen met je ondervloer, natuurlijk. Daar heb ik geen inzicht in, zo achter de computer.

  Meestal kun je daar wel een paar millimeter tot een halve centimeter mee ondervangen, hangt van het type ondervloer af.
   

  Marit_vd

  • #5
  Hoi,

  Ik heb even twee foto's genomen en online gezet, hoop dat je er wijzer van wordt ;)
  De foamlaag is ongeveer 1,5 tot 2 mm dik.

  We gebruiken een ondervloer van ca. een halve centimeter dik (van die platen) en daaronder nog folie.

  Verder hoor ik net dat de foamlaag kan gaan 'verstoffen'... dus op den duur vergaat en dat je dan een probleem krijgt. Is dat waar? Ik heb er totaal geen verstand van dus daarom al deze vragen ;)

  Groeten,

  Marit.
   

  Fiesiekus

  • #6
  Ik denk dat je het beste de folie direct onder het laminaat (dus op de onderplaten) kunt leggen. Die groene onderplaten kunne best enige hoogteverschillen overbruggen. Verder geen probleem: als die oude foamlaag gaat "verstoffen" kan het toch niet weg of zo.
   

  EdP

  • #7
  Zo'n tapijt met foamrug heb ik ook 's gehad en die is van ouderdom inderdaad gaan verstoffen. Dat resulteerde niet alleen in een bron van stoffigheid, ook ging het onregelmatigheden vertonen, het hoopte zich op verschillende plaatsen op. Dat speelt misschien in mindere mate onder een harde vloerbedekking, maar ik zou toch even die extra moeite nemen. Toch maar het plamuurmes?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu