Laminaat leggen op plavuizen met vloerverwarming

Rob1980

  • #1
Hallo,

Kan iemand mij van goed advies voorzien. Ik heb onlangs een huis gekocht. Op de 1e verdieping liggen plavuizen. Op zich niet erg, maar wel als ze oerlelijk zijn. Nu willen we daar laminaat overheen leggen. Ook nog niet echt een probleem maar nu komt het. Er ligt vloerverwarming onder de plavuizen. Wanneer ik laminaat leg zal ik een ondervloer moeten leggen. Ik ben bang voor veel warmte verlies. Wat er bij komt is dat de vloerverwarming tevens hoofdverwarming is. Weliswaar per kamer te regelen, maar toch. Ik heb weinig zin in hoge stookkosten en de plavuizen eruit halen vind ik ook vervelend omdat ik bang ben dat ze erg vast zitten en daarbij de vloerverwarming kan beschadigen. Wie kan mij hier iets over vertellen. Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoge stookkosten zijn verbonden aan het aanbrengen van isolatie onder laminaat, zeker wanneer het hoofdverwarming betreft.
Waarschijnlijk krijgt u de ruimte niet op temperatuur.

Ik denk dat het meevalt met het vastzitten van de plavuizen, er zal tegellijm gebruikt zijn, meestal valt het erg mee om de tegels te verwijderen.
U zou kunnen overwegen er andere tegels of natuursteen in te leggen i.v.m. de hoofdverwarming van de ruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu