Lagedruk verfpistool voor schrootjesplafond.

Paul Siemons

  • #1
Ik moet binnenkort enkele plafonds bestaande uit blanke vurenhouten schrootjes in het wit gaan schilderen.
Dat zal normaal wel met een kwast moeten gebeuren gezien het reliëf en spleten die eigen zijn aan schrootjes (het is een al wat ouder plafond en de schrootjes vertonen vele knoesten waar er hier en daar al een is uitgevallen)
Nu vroeg ik me af of ik daar niet beter een "lagedruk spuitpistool" zou kunnen voor gebruiken?
Die zijn tegenwoordig vrij schappelijk in aanschaf .

Mvg,

P.Siemons
 

Fiesiekus

  • #2
Beter een flinke lange roller en een paar kwasten; spuiten tegen het plafond lijkt me niet makkelijk, nog afgezien van de spuittechnische problemen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Daar heb je dus meer een spuitlans voor nodig/ of een spuitpistool met zeer goed afsluitbare onderbeker.

Er is echter een nog veel belangrijker item: de spleten die op de langszijden ( mes- en groef ) van de schrootjes zitten ( en die zitten er na enige jaren) vallen u nu niet op.

Als u 2 witte / lichte vlakken tegen elkaar zet waar ook maar de geringste speling tussenzit dan ziet u dat als een esthetisch hinderlijke kier. Over een geheel plafond dus een zeer armoedige vertoning. Afkitten dus die naden.


De kwasten en noesten bevatten inhoudsstoffen die kunnen doorslaan in de laklaag. Deze dient u voor te behandelen met een isolatieverf op terpentine basis, alvorens af te lakken
 

Paul Siemons

  • #4
Daar ging het me om, zoals Kees zegt: de spleten op de langszijden.

Ik ben misschien wat vergeten te vermelden: ik mag eigenlijk niet spreken over "witte" verf ; het moet eerder een witte "lazuur?" worden zodat je de struktuur van de schrootjes er nog enigszins door kan zien.
Maar qua aanbrengen zal dat niet veel verschillen tegenover witte verf, ik zal geen scheurtje,naad of spleetje mogen vergeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu