Ladenkast onder waterbed - welke balken?

EdWest

  • #1
Hallo klussers,

Ik wil mijn waterbed (1.80x2.20) op een verhoging zetten (omdat ik ruimte nodig heb voor opslag) en wil dus een constructie maken waarop het waterbed kan komen te staan. In de constructie wil ik twee of wellicht drie laden maken waaronder ik allerlei spullen kwijt kan (in van die bakken op wieltjes).
Vanwege de situatie in de kamer wil de ruimte voor de laden in de lengterichting van het bed.

Wie kan mij adviseren omtrent de constructie, m.n. over de dikte van de vurenhouten balken daarvoor?

Over één lengte (links) kan ik een balk tegen de muur bevestigen, verder moet de constructie op de (betonnen) vloer rusten.
Ik denk erover om zoiets te maken als hieronder (ik hoop dat het goed overkomt). Dit frame komt dan op de vloer:


En onderstaand frame komt daarboven op ca. 50 cm hoogte met een aantal dwarsbalken. Vertikale balken (hoeveel en waar precies??) moeten het bovenste frame dragen. De linker balk kan ik tegen de stenen muur bevestigen.



Op het bovenste frame komt dan spaanplaat en daarop het 800 kg zware waterbed. Daaronder kan ik dan dus twee diepe laden maken.

Graag advies mbt de dikte van de te gebruiken balken. Mocht je ideeën hebben over de constructie zelf dan is dat natuurlijk ook van harte welkom. Misschien is het onderste frame niet eens nodig en kan het bovenste frame gewoon op poten staan, maar voor mijn gevoel geeft dit meer stevigheid. Bovendien maakt dit het eenvoudiger om om het bed heen platen te bevestigen voor de ombouw.

Alvast hartelijk bedankt!!

Ed
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie heeft advies ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
12
2
5
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu