ladenkast zolder maken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik wil onder het schuine zolderdak een ladenkast maken met een aantal laden boven elkaar. De onderste wordt dan dieper dan de bovenste. Ik kan alleen la-roedes vinden van maximaal 50 cm bij de doe-het-zelver en dat is te weinig. Weet iemand een andere oplossing? De diepste la wordt 1.10 m diep en moet helemaal open kunnen.

Alvast bedankt
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Er moeten wel degelijk ladegeleiders zijn met een grotere lengte. Zie bijv deze folder, die ik via Google vond: pdf helaas niet meer online Daarin staan geleiders tot 70 cm. Waar je deze kunt kopen weet ik niet, vraag eens bij een échte ijzerhandel. Misschien zijn ze zelfs alleen beschikbaar voor de meubelbouw. Hou er wel rekening mee dat bij het kunnen uittrekken tot 1 meter, er enorme krachten op de ladegeleiders komen te staan zodra er wat gewicht in zit of je er een beetje op leunt! Dat komt door het "hefboom"effect. Daarom zou je kunnen overwegen de onderste lade net boven vloerniveau aan te brengen en aan de voorkant te voorzien van wieltjes, of zelfs helemaal op wieltjes te laten rollen!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ladenkast zolder. Je moet helemaal geen lade geleiders gebruiken. Maak van de kast een soort skelet waar de laden in passen. e.v. de zijkanten afwerken. Laat de houten laden over houten latten geleiden(in de was zetten) Zorg er voor dat de lade er niet helemaal uit kan, en dat hij niet gaat hangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu