Kwasten, rollen of kwasten en dan rollen

Red

  • #1
Elders heb ik al over Satura en AZ gesproken, nu de kwasten.

In de regio kan ik twee fabrikaten kwasten krijgen, de meeste bouwmarkten verkopen kwasten luisterend naar de Deense hoofdstad in goud, de lokale Deco... verf exepert verkoopt uitsluitend meesterlijke kwasten.

Het viel me op dat die laatste in principe fijner werkt, nu begin ik ook te begrijpen waarom, de haren zijn dunner, dus soepeler en waaieren lekker uit, terwijl die anderen redelijk stug zijn...

Nu gebruik ik ook de grotere maat #20 (ca 40mm) wat op zich een mooie kwast is, maar deze blijft haartjes afgeven....en daar wil ik dan deuren mee gaan doen :cry: Er blijven haartjes van 5..20mm uitkomen en ik hem hem alle eens langs een schuurkaartje gehaald, dan wordt het eerst erger daarna beter...

De verf winkel had als advies gegeven om de verf met de kwast er op te zetten en dan met de roller (lakvilt) na te rollen. Maar als de kwast al haren afgeeft.....krijg ik er alsnog grijze haren van.

Wat nu? nog betere kwasten zoeken, of de verf direct met een roller aanbrengen?

PS. kun je gebruikte lakvilt rollers in een afgesloten jampotje bewaren?
 

Pepjo

  • #2
Een kwast van 40 cm ?

Dan ben je snel klaar met schilderen.....wel knap hoe je die in je verfpot gedoopt krijgt.
 

Red

  • #3
Dat zie je verkeerd, ik gooi de pot over de kwast :oops:
 

EdP

  • #4
Sinds een paar jaar heb ik kwasten van een Duitse super en ik vind ze uitstekend (zijn mijn eisen te laag?).

De lakroller kun je in een aluminium folie rollen, dit in een hermetisch gesloten plastic zak en in de vriezer leggen (als het maar luchtdicht is, etenswaar met verflucht werkt niet zo)
 

renehi

  • #5
Ik koop de laatste jaren bij een belgische winkel die veel van acties houdt mijn kwasten, dit zijn mooie kwasten die niet veel uitharen. Onlangs de trap nog met ene kwast van 5 cm gedaan. Deze haarde in 1e instantie regelmatigl uit en werkte daarna perfect en veel sneller dan een roller. Het kosten een paar centen...gelukkig heb ik ze in de koopjehoek gekocht want iedereen rolt tegenwoordig :-)
 

Red

  • #6
..tja en ik vraag me maar af of dat rollen nou werkelijk zo handig is, tov een goede kwast met goede lak.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Ja hoor, zeker met een goede roller...
 

Red

  • #8
En hoe ga je dan te werk...

De verf meteen met de roller aanbrengen, of met de kwast aanbrengen en dan na rollen.

En last but not least wel of niet verdunnen, de menigen zijn verdeeld.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
De keus is aan u: met een goede lakviltroller kunt u direct na afstrijken op een afstrijkrooster de verf op brengen. Vooral van toepassing op grote vlakken.

Sommigen zetten liever met de roller op, en strijken na met de kwast, anderen zetten met de kwast op en rollen na, bijvoobeeld bij deur- en raamkozijnen.

Verf verdunnen betekent dat u minder laagdikte overhoud: de verdunning verdampt. Niet wenselijk dus indien u duurzaam wilt schilderen. De meeste professionele producten, en dan met name grond- en aflakken dient u ( overeenkomstig de technische specificaties van de fabrikant ) NIET te verdunnen.

Enig zelfinitiatief is echter geboden: alleen door te proberen kunt u voor uzelf het meest prettige systeem uitvinden.
 

Red

  • #10
Ik heb nog ca 12 deuren te gaan board en paneel deuren, dus na de 12e weet ik waarschijnlijk exact hoe of het moet. Het moet alleen in hoogglans en dat verwerkt wat anders dan de zijdelgans waar ik tot nu binnen mee gewerkt heb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu