Kunststof rolluik afgebroken

Gs65

  • #1
Het kunststoffen rolluik aan het grote raam (iets meer dan 4m breed en 2.2 meter hoog) is bovenaan afgebroken. De afrolder is 14 jaar in gebruik. Is dit normaal? Komt dit door de grootte van de afrolder, en belangrijker: is er iemand die weet of dit kan gemaakt worden?

PS: Ik heb gemerkt dat de lat eronder aan één van de zijkanten ook begint los te schieten.... vandaar ook de vraag: moet dit rolluik volledig vervangen worden, en kan dit zelf gedaan worden door een niet-dagelijkse klusser.

Dank voor een helpende reactie.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Rolluiken zijn wel niet mijn ''ding'', maar als dit zo lees dan zou ik eens
bij een plaatselijk bedrijf advies vragen.

Gezien de leeftijd van het luik, en het grootte (gewicht) lijkt het mij niet verstandig om hier zelf aan te beginnen, mede om het feit dat je geen
dagelijkse klusser bent.

Ook kunt U even afwachten of er nog reactie's komen van kenners.

Succes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik sluit me volledig bij Bundy aan. Je weet niet wat je aanhaalt als je als (onervaren) klusser zoiets gaat demonteren.

Zelfs als toch wel redelijk ervaren klusser zou ik zoiets overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf!
 

Trappist

  • #4
Hier waren ooit de bladveren afgebroken waarmee de rolluiklamellen aan de rol zijn bevestigd; had een stel nieuwe gehaald en zelf gemonteerd met popnagels.

Maar ik heb het geluk dat ik er hier goed bij kan en al vaker zelf reparaties aan de rolluiken uitgevoerd heb, waaronder ombouw naar elektrische aandrijving.

Enige handigheid is wel vereist en zeker wanneer je er vanwege hoogte enz. niet goed bij kunt is het beter een vakman te laten komen.

Succes
 

Gs65

  • #5
Ik heb de rolluikkast langs binnen open geschroefd, en de lamellen kunnen uit elkaar geschoven worden. Bij 1 lamel is het systeem waar de lamellen in elkaar houden over de ganse lengte afgebroken, een volgende lamel begint ook te begeven.

Misschien is het goedkoper om deze 2 lamellen te vervangen?
Wat ik me afvraag is of het gedaver van de wegenwerken (straat opbreken) voor de deur, waardoor ons huis volledig davert de oorzaak niet kan zijn.

Verleden week was het namelijk zonnig en dan laten we het rolluik voor 2/3 gesloten zodanig dat er eigenlijk veel gewicht aanhangt bij de schokken.
Dank voor de helpende reacties guys :-).
 

Kluske

  • #6
Ja, het is goedkoper om twee lamellen te vervangen, neem een van deze lamellen mee naar een zonwerings bedrijf en laat twee nieuwe lamellen zagen.

Indien het gehele pantser uit kunststof lamellen bestaat heb je de kans dat er geen nieuwe lamellen te leveren zijn of het is duurder dan een nieuw pantser aan brengen.

Maar ook zonder die beschadigde lamellen zou het nog wel lukken, laat het pantser helemaal naar beneden en kijk hoe hoog het bovenste lamel zit. Zit deze nog in de bak dan heb je in principe nog een groot genoeg pantser.

Monteer de veerstoppen opnieuw aan een goeie lamel en de bovenbuis en klaar is je rolluik.
 

Gs65

  • #7
Ondertussen heb ik het rolluik er volledig uitgehaald via de rolluikkast, de 2 lamellen er tussenuit gehaald, en hij was inderdaad nog lang genoeg.
Bedankt allemaal :-).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu