Krijg mijn knikarmscherm niet meer omhoog

Maja45

  • #1
Beste mensen, Vandaag hebben mijn zoon en een kennis van hem mijn op Marktplaats gekochte 2e hands knikarmscherm opgehangen. Het is een heel simpel en oud geheel (zonder koof, die moet nog gemaakt worden). Alles ziet er goed uit maar toen ik het scherm wilde opdraaien (met een stang waar een haak aan zit die in de ring wordt gestoken) ging dat met geen mogelijkheid.
Ik ben 67 jaar dus heb niet meer zoveel kracht maar een zonnescherm opdraaien moet toch nog wel lukken. Maar nee, geen millimeter beweging. Ik heb zoveel kracht op de draaistang gezet dat deze is gebroken (hij was halverwege gelast).

Helaas hebben ze na de montage het scherm wel laten zakken maar niet geprobeerd het weer op te draaien want dan zou het probleem natuurlijk meteen tevoorschijn zijn gekomen.

Toen ik het wilde opdraaien was het 10 over 6 dus de Gamma waar ik misschien een nieuwe stang had kunnen kopen, was al gesloten. Nu zit ik tot minimaal a.s. dinsdagmorgen met een volledig uitgerold scherm en ik sta doodsangsten uit dat hij van de gevel (van mijn HUURhuis waait).

Ik heb zo ongeveer alle problemen met zonneschermen op dit forum gelezen maar mijn probleem - handbediend knikarmscherm wat niet meer omhoog wil - niet kunnen vinden.

Wie kan mij helpen door tips te geven? Ik krijg het sterke vermoeden dat het scherm al niet in orde was (gezien de gelaste opdraaistang en het daarom verkocht is) en ik dus een kat in de zak heb gekocht. Maar toch hoop ik dat er iets aan te doen is. Ik heb geen geld om nogmaals een scherm te kopen, mijn inkomsten uit aow zijn daartoe niet toereikend. Heb dit scherm van mijn vakantiegeld gekocht omdat een nieuw voor mij niet te betalen is.

Alstublieft, wie kan mij helpen? Alvast heel hartelijk bedankt want ik zit vreselijk in de zenuwen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met twee mensen die het scherm omhoog drukken en eentje de met een waterpomptang de stang draait lukt het misschien.
Let op dat u de goede kant uit draait en spuit vooraf wat wd40 of kruipolie in het opwindmechanisme.
 

Maja45

  • #3
Beste Jan, heel hartelijk dank voor uw antwoord, we gaan het proberen en ik zal laten weten of het is gelukt.

vriendeljke groet,

Maja
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu