Krassen op parketvloer

Ruitertje1969

  • #1
Onze parketvloer is in korte tijd 2 x behandeld, schuren en in de olie gezet (door een bedrijf).
Op advies van het bedrijf hebben we overal beschermhoesjes onder gezet (stoelen etc) om krassen te voorkomen.

Helaas zijn er nu toch krassen ontstaan. Heeft er iemand een tip hoe je deze eenvoudig kunt weghalen of bijwerken. Om de vloer nogmaals te laten behandelen zien we niet zo zitten.
Bijvoorbaat dank
 

Kees61

  • #2
Een kras die dwars op de nerfrichting zit, krijg je er alleen uit door schuren (of eerst schrappen). Je mag natuurlijk niet op 1 plek blijven schuren want dan krijg je een gat. Je moet een gedeelte van de vloer er omheen ook meenemen. Daarna weer in de olie zetten.

Je kunt nog proberen of je het hout in de kras wat kunt opwellen. Dat gaat met een strijkbout en een nat lapje er onder. Wel af en toe het strijkijzer oplichten anders verbrandt het. Opwellen gebruik je eigenlijk om deuken weg te halen. Het hout is daar ingedrukt en met het hete water (stoom) zwelt de deuk er weer uit. Krassen krijg je er niet echt mee weg maar gedeeltelijk lukt het nog wel.

Als je de kras eerst vult, voor het schuren, dan schuur je meteen het overtollige vulmateriaal weg.

Maar je moet ook bedenken dat een parketvloer gebruikt moet kunnen worden. Krassen komen er vanzelf in :-D. De eerste kras is het ergste maar straks kijk je er niet meer naar. Ik zou als ik jou was, zo goed mogelijk de kras wegwerken, maar als er nog iets van zichtbaar blijft dan moet je daar niet van wakker liggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Heeft het bedrijf geen olie achtergelaten voor onderhoud ?
Hiermee kunt plaatselijk de vloer behandelen en de krassen misschien (gedeeltelijk) onzichtbaar maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu