Kraan met ingebouwd verwarmingselement ??

Capriolo

  • #1
Hallo Iedereen,

Zo koud.... dat is lang geleden. En een kraan is bevroren in de paardenstal :-/

Ik woon in Oostenrijk en de drinkbakken en leidingen zijn allemaal verwarmd (verwarmde drinkbakken en om de leidingen zit een "tracing/ verwarmingslint"). Wat eigenlijk allemaal goed werkt..... Behalve 1!!! kraan die altijd bevriest. Omdat op te lossen moet daar altijd een haardroger minimaal een uur op staan te blazen.

De kraan heb ik zoveel mogelijk geïsoleerd en ook het verwarmingselement omheen gelegd, maar het wil niet lukken om deze vorstvrij te houden, waarschijnlijk is het "tuitje" en de draaiknop het grootste euvel.

Ik ben op zoek naar een kraan met ingebouwd verwarmingselement. Iemand die weet of dit bestaat? en waar dat te krijgen zou zijn?

Bedankt,
Cor
 

Piet48

  • #2
Hoeveel maal per dag word die kraan gebruikt?
Je kan de kraan eventueel verplaatsen naar een warmer gedeelte en met een leiding naar het tappunt gaan.
Wel na gebruik zeker weten dat de leidng d.m.v. de beluchter van de kraan leeg loopt.

Gr. Piet
 

Capriolo

  • #3
@ Pietannemie: Tussen de 10 en 20 keer. Een "nood"oplossing is niet nodig, die hebben we al. (we kunnen altijd vanuit de badkamer met een tuinslang naar buiten, dus dat is geen probleem). Maar ik wil graag een permamente oplossing hebben voor de plek waar de kraan nu is. Want in de winter hier in Oostenrijk zijn genoeg andere zaken die tijd innemen.

groeten,
Cor
 

Piet48

  • #4
En een leiding met een waterslot dat je op afstand met een schakelaar bediend.
Is ook nog energiezuinig.


Gr. Piet
 

Piet48

  • #5
Aansluiting = G 3/4"
Drukbereik = 0-16
Doorlaat mm = 15
Afdichting = NBR
Voeding = 230 VAC
Prijs/s = € 78,75


In plaats van de kraan gebruik je dan ter plekke een schakelaar.
Wel moet de leiding na gebruik leeg lopen.

Gr. Piet
 

Capriolo

  • #6
@ Pietannemie: Huh, wat is dat precies?, dat jen ik niet , is dat een verwarmd iets??

bedankt,
Cor
 

Piet48

  • #7
Dit is een waterklep.

Die is niet verwarmd dus als hij ergens gemonteerd word waar vorstgevaar is dan moet je die ook met verwarmingslint beschermen.

Als je bij de plaatselijke loodgieter daar om vraagd weet die wel wat je bedoeld.

Gr. Piet
 

Capriolo

  • #8
Ah, dan heeft dit geen zin. helaas.

Ook die zal dan even hard bevriezen als de kraan. Ik heb rond de kraan zoveel mogelijk verwarmingslint geplaatst, maar nog wilt deze (af en toe) bevriezen.

(de kraan zit op een einde van het drinksysteem voor de paarden wat in zijn geheel verwarmd is, alleen de kraan doet af en toe "moeilijk")

De kraan daar verwijderen is geen optie.


Cor
 

Piet48

  • #9
Deze klep zit niet op het einde van de leiding, maar b.v. in de buurt waar een kraan zit die niet bevriest.

Van daaruit ga je met een leiding verder naar de drinkbak.

Gr. Piet
 

GvdB

  • #10
Wanneer alleen de uitloop bevriest kan u deze proberen te voorzien van een beluchter zodat de uitloop leegloopt na gebruik.
dit principe bedoelt piet ook alleen dan loopt de gehele leiding leeg vanaf het punt waar de beluchter zit.
 

Capriolo

  • #11
@ Pietannemie: dan zal dit aparaat toch aan het einde komen, want de drinkbakken voor de paarden mag/wil ik niet afsluiten is is ook niet nodig.

@Gvdb: een simpele hand beluchter zou idd wel gaan denk ik, alleen zal het elke keer wat werk zijn om het te ontluchten.

Indien er geen intern verwarme kraan bestaat hou ik het hoe het momenteel is, in principe geen probleem , het had alleen wat makkelijker geweest.

Nog iemand die weet of een intern verwarmde kraan bestaat?

Bedankt,
cor
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #12
Kan je er niet gewoon een bak van piep omheen maken zodat alle delen in isolatie zitten?
 

Capriolo

  • #13
@ the headhunter, Ik heb er nu een schuimrubber omkapsel voor waarmee het bevriezen is opgelost tot zeg buitentemperatuur een -13 graden ofzo , daaronder wilt het toch wel gaan bevriezen..... Maar zoals gezegd "vrij" eenvoudig op te lossen met de haardroger... Om het gemakkelijker te maken daarom de vraag voor een kraan met intern verwarmingselement.

Zou een bak van piepschuim beter zijn als (zacht) schuimrubber, ik bedoel daarmee dat foam waar ook vaak druiven mee ingepakt zijn. maar dan een 20 cm dik , gat erin en dat over de kraan.

Cor
 

Piet48

  • #14
En een kraan gebruiken waar een automatische beluchter opzit, dan loopt na het sluiten het tuitje leeg, dan vriest dat ook niet meer dicht.

Bij die kranen zit aan de onderkant achter het tuitje een klein roostertje met een keerklepje die lucht toelaat in het tuitje zodat het leegloopt.

In Nederland is dit bij alle buitenkranen verplicht, in het tuitje kunnen bij warm weer bacterieën groeien en kinderen willen wel eens aan zo'n buitenkraan drinken.
Dit is niet relevant voor de topic maar het is maar een weet.

Gr. Piet
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #15
Ik denk dat de verwarmde waterleidingen ook niet zo gezond zijn.
 

Capriolo

  • #16
@Pietannemie : dat vidn ik een goed idee. Die heb ik hier inoostenrijk nog niet gezien . heb je er misschien een voorbeeld/plaatje van ?

@Peter: het verwarmingslint verwarmd maar tot maximaal 3 graden, dus dat is zeker geen probleem voor bactierien. De drinkbakken voor de paarden daarintegen... dat wordt een lekker soepje, die verwarmd zeker tot een graad of 30..... nog noooit nagedacht of dit gezond is of niet ..... hmm ... maar ja niet kunnen drinken is zeker niet gezond.... -)

Cor
 

Piet48

  • #17



Afb. boven is een standaard buitenkraan met beluchter.

Afb onder is een vorstvrije buiten kraan, daar van zit de afsluiter diep in de muur of zelfs er doorhheen op een warmere plek, en is van buitenaf te bedienen
Na het sluiten van de kraan loopt het gedeelte vanaf de afsluier helemaal leeg.

Deze kraan is ook gemakkelijke in te pakken en te beveiligen met verwarmingslint.

De groeten aan de paarden, die worden goed verzogd.

Gr. Piet
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #18
Die 3 graden zal geen probleem zijn, maar die drinkbakken met 30 graden. :?:
Paarden zullen denk ik ook wel last kunnen krijgen van de legionella bacterie.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #19
Ik denk niet dat het drinkwater verneveld word, legionelle is pas link als het word ingeademd.
 

Capriolo

  • #20
Hmm.... had antwoord geshreven, maar is verdwenen ??

Ik ga eens op zoek naar zo'n andere kraan met beluchter .... dat zal iniedergeval en stuk beter zijn als de kraan die ik nu heb (zelfde model zonder zo'n beluchter). Dat andere model die je door een muur moet steken zal niet gaan, omdat de leiding rond om de stallen gaat en het laatste punt is de kraan en die zit aan een buitenmuur.

Legionella, tja, vernevelen doet het zeker niet. Inprincipe is het een metalen ban , met daaronder een verwarmingselement die de metalen bak verhit , en daarmee het water en "kraantje". Water wordt zeker een 30-35 graden. Ik ga het eens opgooien aan de dierenarts. Alhoewel ik me niet alteveel zorgen maakt, want je kan dit soort drinkbakken in veel verschillende soorten vormen en modellen kopen , allemaal met hetzelfde principe.

groeten,
Cor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu