Kozijn verven: dunne scheuren en dikkere barsten in de verf

Reinier

  • #1
Een aantal van mijn creme-kleurige kozijnen wil ik aan de buitenkant oververven. Ik heb het idee dat de verf er grotendeels nog goed op zit.

Op verschillende plekken zie ik lange maar heel smalle barsten in de verf. Ik kan ze zien, maar niet voelen. Kan ik hier overheen grondverven na opschuren?

Onderaan de verticale stijlen, waar ze de betonnen vensterbanken raken, zie ik een klein aantal vrij grote barsten in de verf. Kan ik dat verhelpen door lokaal de kozijnen blank te schuren, of moet ik ze dan gelijk in hun geheel blank maken?
Ik hoop het niet, ze zijn nogal hoog.

Bedankt voor eventuele antwoorden,
Reinier
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Goed doorschuren en overgronden kan volstaan, maar alles hangt af van de "barsten". Het is moeilijk van op afstand dergelijk euvel te evalueren.
 

Reinier

  • #3
Bedankt voor je antwoord, ik ga morgen aan de slag.
Is Rubbol EPS een geschikte verf voor deze situatie?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Ik zie daar geen probleem in.
 

Reinier

  • #5
Het weer zat wat tegen, maar uiteindelijk heb ik vandaag de laatste streek gezet. Na goed schuren heb ik eerst gegrond. Een paar kleine plekjes heb ik met lakplamuur gevuld, dat had ik nog nooit gebruikt en wilde ik wel eens uitproberen. Daarna ene laag Rubbol EPS er overheen, het resultaat ziet er goed uit. Van dichtbij zijn de haarscheuren nog wel te zien, maar naar mijn maatstaven is het goed genoeg.
Bedankt voor je antwoorden.
 

EdP

  • #6
Liever niet met zonnig weer schilderen hoor, een bewolkte hollandse droge dag is ideaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu