Kosten/materiaal scheidingswand

Streetwise

 • #1
Graag zou ik twee scheidingswanden maken als scheiding keuken/slaapkamer, die tegelijkertijd de zij en achterkant van een schuifwandenkast wordt. Ik heb al wat gelezen op het forum, maar aantal dingen zijn hier specifiek denk ik.

Het gaat om een wand van 2,10m breed en 3 m hoog. De ander moet 0,6 m breed en 3m hoog worden. De houten vloer en het plafond is overigens niet geheel waterpas. Er hoeven geen leidingen doorheen en hoeft ook niet iets zwaars opgehangen te worden (misschien een keer een poster of schilderij, als het kan).

Het is belangrijk dat de wanden ong. 7 cm dik worden, incl. afwerking (het moet een normale binnenmuur lijken).

Wat zouden jullie adviseren qua materiaal? We overwegen het door een bedrijf laten doen, maar de een zegt metaalstud+gipsplaten, de ander houten ribben de voorkeur te geven. Wat is objectief gezien handiger en beste prijs/kwaliteit verhouding?

Vraag over prijzen verwijderd, daar doen we op het forum niet aan, mod.

Dank voor de hulp alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Roman

  • #2
  Qua afwerking maat het niet verschil. Een frame van hout is zwaarder en kan een btje werken. Zal duurder zijn maar kan ook vocht absorberen (wat juist goed is).
  Metalstud is iets goedkoper, sneller in elkaar te zetten en lichter qua gewicht.

  Ik zou voor het laatste kiezen, maar nogmaals: het maakt niet zo veel uit. Laat gewoon van beide partijen een offerte opmaken zodat de prijs wellicht een argument voor u kan zijn om te kiezen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu