Kopse kant gelaagd glas afwerken

Morice

  • #1
Hallo,
Ik heb een veranda gemaakt, en glasplaten van 4.4.2. gelaagd glas gebruikt. De kopse kanten zijn niet beschermd, en aangezien ze moeten afwateren is het wat lastig hier een profiel op te zetten. Wat kan ik het beste doen om de kopse kant van evt delaminatie te beschermen. Zou gewoon siliconen kit kunnen helpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Delaminatie treedt voornamelijk bij gelaagd glas dat langdurig aan vocht wordt bloot gesteld, wat dat precies inhoudt weet ik ook niet maar het zal m.i. niet snel gebeuren want zoveel regent het hier nou ook weer niet.
Een aluminium u-profiel vol zetten met kit en erop drukken beschermd het glas maar er blijft dan wat water achter het profiel staan.
De kit moet dan heel goed afsluiten om te voorkomen dat er toch vocht op de kopse kant van het glas komt.
Gebruik een goede glaskit en geen siliconenkit.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Sommige glaskitten kunnen de folie aantasten, dat is terug te vinden op het productblad van de kit.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #4
Oplossingen voor deze problemen
De witachtige verkleuring aan de glasranden kan beperkt worden door een goede afwatering te voorzien en ervoor te zorgen dat de PVB-folie niet in contact kan komen met onverenigbare kitten en/of lijmen (bv. zure siliconen). We willen er niettemin op wijzen dat een lichte verkleuring, zelfs bij het gebruik van neutrale siliconen, nooit volledig uit te sluiten valt. Bij een gelaagde beglazing die zich aan de buitenzijde van het gebouw bevindt (bv. bij gebruik als borstwering), strekt het bovendien tot aanbeveling om de bovenrand te beschermen door middel van een profiel. Voor de zijranden en de onderrand is dit niet noodzakelijk, maar wanneer men er toch voor opteert om ze van profielen te voorzien, moeten deze laatste correct afgewaterd worden.
https://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=publications&sub=bbri-contact&pag=Contact46&art=691
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu