Knelset voor afwijkende maat 16x3mm kunstof cv leiding?

RikC

  • #1
Goedenavond ik zit met een probleem. Voor een nieuwe radiator waarbij het gebruik van een omkeeradapter ter plekke geen optie is wil ik mijn leidingen bij de CV op de verdeler omwiselen. Mijn huis is van 1984 en toen gebruikte men nog een omgekeerde stroomrichting t.o.v. nu met tweepijps systemen. En blijkbaar ook een andere maat leiding door de vloer: Naast vier aansluitingen met de maat 13x2,5mm aangsloten op 1/2 duims via een knelkoppeling zit de radiator in de woonkamer dus via 16x3mm op 3/4 duims. Nu zijn voor 13mm nog wel spaarzaam knelsetjes te vinden maar voor 16x3 zoek ik me echt suf. Wat is wijsheid? Een 16x2 set voor kunstof proberen? De zwarte kunstoffen leiding is enigsinds flexibel. Of de bestaande koppelingen proberen het te gebruiken. Of is hier toch nog iets voor te vinden? Op de zwarte leidingen staat 'Thyssen Heizleitungsruhr' en de maat uiteraard. BvD!
 

JeffreyD94

  • #2
Als je het hebt over zwarte kunstof leidingen dan zou ik ze allemaal vervangen, deze zijn namelijk niet zuurstof dicht.
 

RikC

  • #3
Dag Jeffrey...,

Als dat kan zonder de vloer open te breken door nieuwe leidingen in de mantelbuis te voeren en deze er uit te halen dan is dat een optie.

Heb ik geen verstand van is dat te doen?

Rik
 

RikC

  • #4
Ik denk dat er ook een oplossing voor de 16x3 leidingen blijkt te zijn. Als je n.l. de handleiding van Pentech bekijkt zie je hoe een klemkoppeling voor kunstof is gemonteerd.



Conclusie als je de slangpilaar van een 14x2 koppeling is (diameter deel dat in de slang gaat 10mm net zoals de binnendiameter van 16x3) en de klemring van een 16x2 koppeling combineert zou je precies een passende koppeling moeten krijgen.


Beiden heeft bijv. Warmteservice in het assortiment voor zowel m22 aansluiting als 15 knelkoppeling.


Tevens ook 13x2,5 waarmee mijn andere kleinere radiatoren op de verdeler zijn aangesloten, ook al zo'n afwijkende maat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu