Klok van thermostaat kapot

Louzy

  • #1
Mijn CV-ketel wordt geregeld met een buitentemperatuurvoeler. Dit systeem voldoet goed, alleen is de digitale klok van de binnenthermostaat (waarschijnlijk na 20 jaar trouwe dienst) ermee opgehouden. Vooral vanwege de vloerverwarming is een schakelklok erg handig om ervoor te zorgen dat vloer en kamer niet pas warm worden als wij weg moeten.

Ik voel niet veel voor vervangen van de hele weersafhankelijke regeling (werkt goed, dus vooral afblijven, lijkt me). Is er niet iets te bedenken in combinatie met een "gewone" nieuwe klokthermostaat? Heb ik meteen de mogelijkheid om hem per dag anders te programmeren (dat miste ik ook al).

Heeft er iemand een goed idee?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoi Louzy,

Merkje van de thermostaat misschein en het typenummer :?: :wink:

Vr Gr
 

Louzy

  • #3
Dacht dat dat niet mocht! Het is een Cenvax 3000.
 

MarcoDezicht

  • #4
Het enige dat ik me van dit type voor me kan halen is dat je de batterijen van de afstand bediening in de gaten moet houden.
Als deze defect is dan zit er niet anders op dan een nieuwe regeling.
 

Louzy

  • #5
Dank voor je snelle reactie! :bedankt:

Batterijtje had ik ook al bedacht. Dat is het niet!

Mijn idee van een gewone thermostaat is niet haalbaar?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Hoi Louzy,

Met een nieuwe thermostaat met spanningsvrij contact is het mogelijk om op de bestaande aansluiting van het klokje van de cenvax te zetten.

Ik moet alleen even kijken welke kleuren je dan moet gebruiken, rood groen en zwart zijn de kleuren van de draden nu, volgens mij.

Ik laat het wel even weten als ik het gevonden heb.

Vr Gr.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #7
Hoi Louzy,

De rode en de groene draad die van de interneklok naar het print lopen zijn de draden die u nodig heeft.
Sluit schakelcontacten van de nieuwe thermostaatklok aan op die twee draden, maak daarbij de draden los van de ingebouwdeklok.

Dan zal de regeling weersafhankelijk werken op de stand laag continu zoals u nu gewend bent.

Als de nieuwe thermostaatklok inschakeld zal de regelaar op weersafhankelijk hoog/dagstand gaan werken, totdat de ingestelde temperatuur van de nieuwe thermostaatklok is bereikt en zal de regeling weer terugschakelen naar de WA laag stand.

Vr Gr en succes ermee
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Ik heb ook eens zo`n regeling voorzien van een ander klokje. Gaat prima.

Zoals cvolieboy al zei met een klok met een spanningsvrij contact. Ik zou alleen geen thermostaatklok gebruiken. De weersafhankelijke regeling moet immers niet afhankelijk zijn van de ruimtetemperatuur.

De regelaar zelf heeft daarbij ook al een mogelijkheid voor ruimte compensatie. Het gaat bij deze regeling puur om het aan de hand van de tijd schakelen van dag naar nachtstand. Een tijdschakelklok zonder thermostaat is voldoende en goedkoper.
 

Louzy

  • #9
Beste meedenkers,

Bedankt voor jullie adviezen! Ik heb de binnentemperatuurregeling inderdaad niet nodig maar ik wil wel een schakelklok gebruiken die per dag een ander programma aankan. Zijn die er ook zonder thermostaat?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #10
Ja hoor, die zijn er wel,

Zoiets kun je wel krijgen bij een elektronicazaak
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu