Klik PVC op oneffen vloer

Quasimus

  • #1
Dag allen,

Ik heb een mooie klik pvc vloer (7mm dik) incl ondervloer bestelt voor mijn nieuwe woning. Deze wilden we zaterdag gaan leggen. Bij het verwijderen van de houten vloer in de woning zagen we opeens allemaal lijmresten op de betonvloer zitten. Deze hebben we grotendeels verwijderd. In de vloer zitten ook gaten en af en toe oneffenheden (3/4mm zie afbeelding). Grote gaten vullen we op maar de oneffenheden krijgen we niet echt weg (lijkt alsof beton op sommige plekken holler staat). Kunnen we hier gewoon klik pvc met ondervloer op leggen? De ondervloer egaliseert 1mm volgens de verpakking. De andere afbeelding geeft de staat van de vloer mooi weer. Ik ben verder niet bekent met vloeren maar lees veel horror verhalen over vloeren die bol gaan staan. Ik ben erg benieuwd naar jullie advies hierover

IMG_20220428_161754.jpg IMG_20220415_174405.jpg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
In de leginstructie zal ook vermeld staan wat de maximale oneffenheid in de ondervloer is.

Als de ondervloer onvoldoende vlak is, heb je kans dat de clickverbindingen open gaan staan. Je ziet dan kieren tussen de vloerdelen. Ook krijg je de vloerdelen niet goed in elkaar en heb je kans dat de verbindingen stuk gaan.

Een pvc clickvloer is wat dat betreft wat kritischer qua ondervloer dan laminaat. Je kunt de oneffenheden ook niet opvangen met een dikkere verende ondervloer, dat gaat ook niet goed met click pvc.

Als de vloer onvoldoende vlak is, zit er eigenlijk maar een ding op en dat is egaliseren.

Je zou als proef eens kunnen kijken of een pvc deel goed vlak gaat liggen op de betonvloer. Als er holtes ontstaan tussen vloer en pvc deel en/of het pvc gaat veren, dan gaat het in ieder geval niet goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu