Kleurverschil gewone muur en gipsmuur

CCCC

  • #1
Ik heb een muurtje van gispsblokken naast een bestaande muur neergezet en nu na het verven van beide muren, zie ik kleurverschil. Je kan, zeg maar zien waar het gipsen muurtje overgaat naar de andere muur.

Het gipsen muurtje heb ik op dezelfde manier voorbehandeld en geverfd als de al bestaande muur. Alleen heb ik het muurtje van gips tweemaal ingesmeerd met muurgrond, daar gips meer zuigt.

Nu zit ik, na eenmaal geverfd te hebben (met structuurverf) met kleurverschil, het gipsmuurtje is een tik lichter dan de bestaande muur.

Hoe is dit op te lossen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik vermoed dat de oorzaak het tweemaal behandelen met voorstrijk is, de muren zullen verschillende hoeveelheden verf opnemen.
Kijk eens wat het resultaat is na twee keer verven, eventueel zelfs drie keer.
Dan moet het verschil niet meer zichtbaar zijn, houd er wel rekening mee strijklicht of een andere lichtinval ook verschil te zien geeft, ook de kleur van de vloerbedekking kan kleurverschil veroorzaken bij bepaalde lichtinval.
 

CCCC

  • #3
Ik heb de gehele wand overgeschilderd met normale muurverf van dezelfde kleur. Nu is het wel mooi. En de structuur van de structuurverf met roller blijf je zien. Probleem opgelost.

Op naar de volgende uitdaging! :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu