Kleurbeits op grenen vloer

Katkat22

  • #1
Ik heb een donkere grenen vloer en zou die graag bleker maken. Ik heb reeds begrepen dat whitwash geen optie is omdat de vloer dan zal vergelen, iets wat ik kost wat kost wil vermijden! Wil graag zo'n witolieverf effect, beetje cottage stijl. Kan ik dit bereiken met witte kleurbeits? Is hier geen kans op vergeling? of heeft iemand een andere oplossing?

Groetjes
 

Katkat22

  • #2
Oja, de vloer wordt zaterdag geschuurd. Mensen van de houtfabriek hebben ons aangeraden om hem daarna met gewone witte verf te verven, met of zonder primer (hier is ook nog discussie over). Maar ik wil geen hele witte vloer, dus dit kan toch niet de enige oplossing zijn?
 

EGeen

  • #4
Ligt eraan hoe het hout eruit ziet. Is de kleur die het nu heeft gegeven door een lak/beits? Dan is het redelijk simpel. Afschuren tot het normale houtkleur. De hele vloer is dan bleker, en dan kunt u eventueel bijwerken met een white-wash. (op grenen het liefste altijd met terpentine gedragen artikelen). Het is altijd oppassen met een white-wash aangezien de kans bestaat Dat het witte vergeeld door de ondergrondkleur. (dit voorkomt u enigzinds met een terpentine gedragen verf) maar het blijft altijd even uitproberen op een proefvlak. Het maakt volgens mij niet uit of u nou olie of lak gebruikt.

Stel u maakt de vloer helemaal wit: Zit er een oude laklaag op dan kunt u na het schuren deze gewoon overschilderen. Stel u krijgt te maken met plakken kaal hout zult u een grondverf moeten gebruiken.
Stel er heeft olie op gezeten, dan zou ik niet zo snel overgaan op lakken, aangezien dit vraagt om een zeer grote onderneming met voorbehandelen. Dit kan fout gaan.

In ieder geval: Laat u niet iets aanpraten wat u niet wilt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu