Kleine vliering maken

Jan Mol

 • #1
Hallo,

Ik zit met de volgende vraag.
Ik ga op zolder (zadeldak) een gipsplaten scheidingswand plaatsen om de ruimte te splitsen in een kamer en een overloop. Over een klein gedeelte van de zo ontstane overloop wil ik een bergvliering maken.
Oppervlakte vliering wordt ong 2,15 bij 1,40. De onderkant van de vloer wil ik bekleden met gipsplaat.
Na wat rondsurfen (o.a. balkenschuif op houtinfo.nl) kom ik uit op 4 balken in de lengterichting van 58x145 en OSB vloerplaten.
Een kant van de balken kan ik bevestigen aan de (rechte) muur naar de buren, maar de andere kant komt uit bij het net gemaakte gipsplaten scheidingswandje.
Mijn vragen zijn:
1. Hoe bevestig ik die balken bij dat wandje? Ondersteunen met verticale palen/balken (en zo ja, welke dan)? Of laten steunen op het rachelwerk van de muur (geplaatst met een hart-hart afstand van 30 cm). Of...
2. Hoe kan ik de balken het beste aan de bestaande muur naar de buren bevestigen?
3. Klopt de balkenmaat die ik gevonden heb?

Alle hulp is welkom, ook als iemand een hele andere suggestie heeft voor de constructie van de vliering.

Groet,
Jan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Zoek eens op balkschoenen of -steunen. Als u de rachels net zo dik maakt als de vloerbalken, kan u aan die zijde ook die steunen gebruiken. Betekent wel dat de gipsplaten in breedte aangepast moeten worden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu