Kleine scheurtjes in betonvloer

Pitje

 • #1
Hallo,

Onlangs heb ik mijn oude badkamervloer (1.5 m x2.4 m) opgehoogt met lichtgewicht beton (4cm). Dit beton heb ik over de oude tegelvloer gegoten.

na 2 weken zijn er in dit vloertje een paar haarscheurtjes te zien.

Over dit beton wil ik nog egaliseeer storten om alles mooi vlak te maken om daarna hierover een (vrij elastische) gietvloer laten leggen.

mijn vraag is of die haarscheurtjes nu kwaad kan? of zal het met egaliseren en gieten wel opgelost zijn?
hoe kan ik ze repareren indien nodig?

extra info: Onder de oude tegelvloer lag al een laag kiezelbeton (4cm) op Lewisplaaten die vervolgens haaks op een oude plankenvloerliggen (zoals het hoort volgens mij). Deze vloer heeft het jaren goed gehouden en denk dat er nu ook niets mis is. het is het nieuw gestorte vloertje waarin de scheurtjes zitten.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Plaats even een foto voor de indruk
   

  Pitje

  • #3  Beste Henk 253 (en andere lezers) bij mijn foto met uitleg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Moeilijk te zien
   

  Pitje

  • #5
   

  Pitje

  • #6
  Op de foto is te zien dat bij de scheur het beton niet op de ondervloer ligt maar in het midden 1 mm boven de vloer zweeft.

  Ik kon er een dun metalen latje (1 mm dikte, zie foto) tussenschuiven en ongeveer 10 cm heen en weer schuiven.

  op het plaatje heb ik de situatie van de badkamervloer geschetst. (krijg em helaas niet groter)

  Het grijze gedeelte is de betonnen vloer en het witte vlak rechts ernaast is de douche (die moet nog gegoten worden met een afschot naar de douchegoot toe (zie grijze lange verticale pijlen met onder de rechthoekals douchegoot)

  Omdat er onder de betonnen vloer waar de scheur begint nu als het ware een pannekoek van lucht (zie rode ovaal) zit dacht ik ergens in het midden van het grijze geedlte een gat te boren (soort van wak slaan) en daar vervolgens egaliseer in te gieten.

  Mijn veronderstelling was dat die egaliseer dan onder de vloer in de holle ruimtes kruipt richting douche (immers daar zat op de oude vloer een heel licht afschot in)

  Die pannekoek van lucht zou op deze manier enigszins opvult worden met egaliseer en onder de betonnen vloer uitharden.

  Is dit een oplossing of weten jullie nog een andere manier?
   

  Pitje

  • #7

   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Je bent wel erg veel gewicht aan het toevoegen op een houten vloer. Weet je zeker dat dit kan?

  Krimpscheuren zijn normaal in een betonvloer, zeker als je geen krimpnet hebt gebruikt. Dat een vloer omhoog komt is niet goed. Ik zou er geen egaliseer onder gieten maar de oorzaak wegnemen. Heb je de vloer aan de randen losgelaten?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  De nieuwe vloer gaat helemaal los liggen na verloop van tijd, beton storten op een tegelvloer levert vaak teleurstelling op.
  Ik zie ook geen primer op de oude tegels.
  Het holle stukje wordt veroorzaakt door het verschil in droging, de bovenkant is (te) snel droog, op de tegels droogt de beton veel langzamer.

  Het klinkt vervelend maar m.i. is er maar 1 manier om de vloer goed te krijgen, de nieuwe beton eruit, de oude tegels behandelen met een primer en de nieuwe tegels leggen met dikbedtegellijm, hier is een verschil van ruim 2 cm mee op te vagen, voldoende voor afschot van de douche.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu