Klein gedeelte van harde tegel 30x60 nodig bij drempel.

MrThys

 • #1
Ik ben op dit moment bezig met het tegelen van de WC. Het is voor mij de eerste keer zelf tegelen. Het tegelen ging allemaal voorspoedig tot ik bij het laatste stuk kwam.

Ik ben de vloer aan het tegelen met tegels van 60 bij 30 met hardheid 4 van de 5. Nu heb ik bij de drempel een stuk nodig van 60 bij 3cm. Omdat de rand goed zichtbaar is bij de drempel vindt ik het zaak om de glazuurlaag zo min mogelijk te beschadigen bij de afgesneden rand. Het is helaas niet mogelijk een bredere drempel te maken omdat de tegel verder naar links en rechts moet uitsteken.

Ik heb geprobeerd het kleine stuk af te snijden met de tegelsnijder met als resultaat dat het kleine stuk in meerdere stukken breekt.

Ik heb ook geprobeerd het euvel op te lossen met de slijptol met een diamantschijf met en een zonder gleuven. Met als resultaat dat het randje de perfecte maat had, alleen is de glazuurlaag erg gebrokkeld bij de rand.

Daarnaast heb ik nog geprobeerd met de Dremel met een kleine diamantschijf de tegel af te snijden, hierbij kom ik mooi door de glazuurlaag heen, maar gaat het me dagen duren voordat ik door de hele tegel heen ben.

Hebben mensen tips om het kleine stuk van de tegel af te halen zonder de snijrand teveel te beschadigen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Bel een (paar) natuursteenbedrijven, die hebben de apparatuur zo'n stukje van de tegels probleemloos er af te zagen.
   

  MrThys

  • #3
  In de toekomst wil ik dit soort dingen graag vaker zelf gaan doen. Een gespecialiseerd bedrijf bellen is inderdaad ideale oplossing maar stel dat ik het zelf zou willen doen. Hoe zou ik het dan kunnen aanpakken. Welk gereedschap is hier het beste voor te gebruiken?
   

  Mvneerbos

  • #4
  Is het dan geen idee om alleen de bovenste laag in te slijpen met de dremel (de breedte van de schijf van de slijptol) en dan de rest daarmee door te slijpen?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Is het niet mogelijk om de tegelverdeling te veranderen waardoor het smalle strookje niet meer nodig is?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  U kunt wel zo veel mogelijk zelf willen, dat probeer ik ook, maar sommige zaken kunt u toch beter laten doen, zo'n strookje van 3 cm zou ik nooit zelf mee gaan prutsen, natuursteenbedrijven hebben de apparatuur die voor een klusser niet te betalen is.
  Neem een hele of halve tegel mee want ook bij de profs gaat het wel eens mis.
   

  Black Knight

  • #7
  Enige middel hiervoor is een watergekoelde diamantzaagtafel. Kent u niemand in de buurt die er eentje heeft? Zelf indertijd een aangeschaft voor betegelen van volledig huis en zelfs strookjes van 2 cm breed van een volkeramische tegel snijden lukte zonder breken. Heb ook alle plinten zelf gezaagd, vrijwel perfecte snijrand mogelijk, de randen van de plinten heb ik enkel nageschuurd :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu