Klapdeur scharnieren

Jeroen94704

  • #1
Een scharnier uitzoeken is niet zo moeilijk, zou je zeggen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Mijn situatie ziet als volgt uit (zijaanzicht):



De klep moet naar beneden klappen, dus op de plek van de rode cirkel komt een sharnier. De vraag is nu: wat voor soort scharnier? Een pianoscharnier is niet zo mooi, en een keukendeur-achtige scharnier neemt binnen in het kastje te veel ruimte weg. Wat voor soort scharnier is er te krijgen die niet zichtbaar is als de klep dicht zit, en toch helemaal "vlak" weggewerkt kan worden?

Bonuspunten voor een scharnier waardoor een klapschaar constructie niet meer nodig is (hoewel ik verwacht dat dat te veel gevraagd is).
 

Kees61

  • #2
Normaal gebruik je voor een klep een klepscharnier:

Als de klep geopend is, dan ligt de bovenkant vlak met de bodem waaraan de klep hangt.
Helaas is de dekking met zo'n scharnier in dichte toestand maar 14 mm. In jouw plaatje heb je iets meer dekking getekend (volle zij dikte)

Met deze scharnier:



..bereik je iets meer dekking omdat je iets kunt stellen. De klep ligt dan niet meer gelijk met de bodem als het geopend is.

Maar mocht je 18 mm willen dekken (zo dik de zijde is) dan kan je het ook nog met dit soort scharnier doen:


Eigenlijk bedoeld voor dubbelslaande deuren,

..maar met een beetje fantasie kom je er wel achter hoe je het voor die klep kunt toepassen.
 

Jeroen94704

  • #3
Kees61 schreef:
Maar mocht je 18 mm willen dekken (zo dik de zijde is) dan kan je het ook nog met dit soort scharnier doen: Eigenlijk bedoeld voor dubbelslaande deuren, maar met een beetje fantasie kom je er wel achter hoe je het voor die klep kunt toepassen.
Ah, dat is volgens mij wat ik nodig heb. Ik heb ze na jouw reactie ook in het rond gevonden, dat is nog makkelijker inbouwen.

Bedankt!
 

Kees61

  • #4
Die ronde zijn k*tdingen, erg snel kapot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu