Kieren kitten paneeldeur

Marcel66

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een nieuwe paneeldeur (buitendeur) van meranti. Deze wil ik nu gaan verven. Op sommige plaatsen is er tussen de panelen en het andere hout waar de panelen in zitten kieren,op andere plaatsen helemaal niet (de deur is gegrond afgeleverd). Nu heb ik gelezen dat ik de kieren moet kitten met een acrylaatkit. Mijn vraag is of ik dat alleen op die plaatsen moet doen waar een kier zichtbaar is of ....? Zie foto om een idee te geven.

Groet,

Marcel
 

Marcel66

  • #2
Hmmm, niemand een idee? of is het een domme vraag? :D
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Domme vragen bestaan niet. Maar met zo'n onduidelijke foto is het moeilijk antwoord geven.

Doe even een overzichtsfoto en een scherpe detailfoto.
 

Marcel66

  • #4
Bij dezen twee andere foto's. Het gaat om een nieuwe deur, met panelen. De deur zit in de grondverf en rondom de panelen zitten deels kieren maar deels ook niet (want daar zit grondverf). Mijn vraag is of eigenlijk alle kieren gekit zouden moeten worden (dus ook daar waar nu grondverf zit) of alleen die plaatsen waar kieren nu zichtbaar zijn.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Bedankt voor de foto's. Nu even wachten op de schilderexperts...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Dit zijn wel erg kleine naden maar het zou goed kunnen gaan, een rilletje kit aanbrengen, met de wijsvinger de kit goed afstrijken zodat de kit iets in de naden wordt gedrukt.
Ik gebruik na het afstrijken een plamuurmes om de naad mooi strak te krijgen en daarmee ook overtollige kit te verwijderen, de naden worden dan hetzelfde als de andere.
 

Marcel66

  • #7
Ja, kleine naden. Ik ga het proberen. dank voor de reactie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu