Keukendeurtjes spuiten

Red

  • #1
Mijn keukendeuren hebben het 'bekende' probleem dat de folie vd MDF ondergrond loslaat.

Omdat de keuken nog vrij jong is (<9jr) en vervangende deuren nooit origineel gaan worden (zo lijkt het) is het te overwegen de deuren te laten spuiten.

Folie (laten) verwijderen en laten spuiten met goede 2 component lak.

Nu is mijn vraag of er iets zinnigs te zeggen valt hoe duurzaam een dergelijke actie is. Ziet dat er strak uit, is dit een oplossing voor slechts een paar jaar, of is dit heel kwetsbaar etc...?

Ik wil er tenminste 5 en liever nog 10 jaar mee doen.

Uitgaande van een goede spuiter en lak natuurlijk, ik ga dat niet zelf doen. Wellicht dat ik het verwijderen vd folie met een verfstripper op me neem, maar dat is het dan ook.
 

Dave Westerlaken

  • #2
Dag Red,

Die folie heb je er vaak zo af. Soms zelfs zonder een fohn. Als je wel een fohn gaat gebruiken, stook hem dan niet te warm, want dan breekt die folie vaak af in kleine snippertjes.

Spuiten in een 2k lak is een heel goede optie. Je bent er dan idd voor jaren vanaf, mits je er normaal mee omgaat natuurlijk. Het is en blijft verf en kan beschadigen. Zelf schilderen is ook een optie. Ik heb mijn keuken van 25 jaar oud al meerder keren geschilderd. Ik ben nu eenmaal snel uitgekeken op kleuren en het is zo gedaan.

Ik gebuik hiervoor een watergedragen 2k lak. Deze is ook huidvet resistent.

Succes
 

Red

  • #3
Dank je, ik ben tevens nog met de leverancier in discussie(..) maar hou het overspuiten zeker in overweging.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Vaak zit die folie ook nog op de houten panelen gelijmd.
Die lijmlaag blijft vaak achter op de deurtjes.
Als je de deurtjes wilt laten spuiten, zal elke korrel lijm er af moeten, en dat zal niet meevallen.

Want met spuitwerk, zie je elk krasje of korreltje in de panelen.
 

Red

  • #5
Dag Peter,


Je bent de tweede die me daarvoor waarschuwt, of dat de lijm in een later stadium alsnog door de verf heen zichtbaar wordt.

Ik denk dat het succes erg afhangt van hoe goed ea geschuurd wordt en daarna voor behandeld en afgewerkt.

Ik ben alle alternatieven aan het uitzoeken, maar waarschijnlijk vervang ik de deuren door nieuwe. Ik wil alleen eerst eens weten hoe ver ik kom bij de leverancier (een hele bekende).

Het vervangen vd deuren gaat minstens ca 1500,- kosten incl. plaatsing tot ca 2700,- voor luxere Resopal deuren. Toch bedragen om even over na te denken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Vaak is de lijm diep in het hout getrokken, en krijg je dit niet weg geschuurd.
En dan krijg je een rare chemische reactie met de lak tijdens het uitharden.

Ik heb dat ooit eens gehad met een lade front, dat zag er niet uit.

Ik hoop dat de keuken leverancier je iets tegemoet komt, maar als het ome ben is, twijfel ik hier aan.
 

Red

  • #7
Het is inderdaad een zusterbedrijf van ome Ben en de voortekenen zijn inderdaad niet goed. De schatting vd leverancier zelf is 2000,- excl. transport en plaatsing en inclusief coulance. Dat worden dan sowieso niet originele fronten, want die zijn niet meer leverbaar.

Heb de rechtsbijstandsverzekering geïnformeerd en die zijn van mening dat de levensduur 20 jaar bedraagt en dat de coulance tenminste 50% zou moeten zijn. Maar tussen recht hebben en recht krijgen zit meestal een verschil, vandaar dat ik me breder informeer over welke alternatieven ik heb.

Voor mijn gevoel is de renovatie van mijn woning nog maar pas geleden (2007/2008) en zou ik nog lang plezier moeten kunnen hebben van mijn keuken, maar wanneer de folie na amper 9 jaar al loslaat...
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Vaak zijn de maten van de deurtjes standaard maten in hoogte en breedte.
Dus misschien ook eens ergens anders informeren.

Verders kunnen wij je hier op het forum niet helpen, met de leverancier, of eventuele adviezen hierover.
 

Red

  • #9
Dat Begrijp ik, maar er werden 2 alternatieven aangedragen nl overspuiten of opnieuw folien, maar dat laatste heb ik gechecked en is duurder dan een nieuwe deur.

En dus wordt het vervangen.

De vraag wordt vooral of de oorspronkelijke leverancier een fatsoenlijke vervanging kan leveren tegen een fatsoenlijke prijs, want wanneer ik het volle pond moet bepalen ga ik naar een kleine leverancier hier om de hoek, die tenminste meedenkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu