Keramische tegels + grinvloer

Cossack

  • #1
Goedemorgen iedereen,

Ik ben van plan om een huis te kopen alleen zit ik met iets kleins. Het huis heeft namelijk keramische vloertegels met daaroner vloerverwarming. Alleen vind ik het kleur niks maar ik zou het ook zonde vinden om de vloertegels eruit te halen. Is het mogelijk om op de vloertegels grindvloer te plaatsen? Zou dit impact hebben op de vloerwerming?

Alvast bedankt!
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe oud is dat pand, en hoe oud is die bestaande vloerverwarming. Ik zou persoonlijk nu je de kans hebt alles eruit, en alles nieuw erin. Als die vv al wat ouder is heb je een verouderd systeem, onder een laag tegels, en dan ook nog onder een grindvloer.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe dieper de vloerverwarming ligt (er van uitgaande dat je er een grindvloer op kan en wil hebben) hoe trager de vloerverwarming reageert. De warmte kom later vrij door de dikkere vloer. Er moet daarom ook meer warmte (energie) in om dezelfde temperatuur te behalen. Andersom koelt de vloer ook langzamer af doordat hij meer massa heeft.

Afgezien daarvan ben ik nooit fan van een vloer over vloer. Het wordt veel te hoog en je bent altijd afhankelijk van de oude vloer qua kwaliteit.

Hoe oud is de tegelvloer en hoe oud is de vloerverwarming? Ik zou er vanuit gaan dat die niet even oud zijn tenzij het tegendeel wordt bewezen. Niets makkelijkers dan denken “er ligt al vloerverwarming dus ik hoef alleen de tegels maar er op te plakken”. Dan is de vloerverwarming ouder dan de tegelvloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu