Katproof balkon zonder boren

TheMonkeyMan

  • #1
Hallo klussers,

ik ben momenteel bezig met het ontwerpen van een kattenproofbalkon wat vooralsnog redelijk goed loopt, maar ik loop vast op 1 punt.

Ik heb voor mijn balkon een verstevigd kattennet gekocht, wat bevestigd gaat worden aan palen die ik vast kan klemmen aan de balkon rand. Allemaal stevig spul wat zonder boren vastgemaakt kan worden. Ideaal voor een huurhuis.

Nou lijkt dat allemaal een superstrak plan, ware het niet dat dan nog steeds een klein gat overblijft tussen de appartementmuur en de eerste paal waar het net aan bevestigt is. Het makkelijkste is uiteraard om dit met een paar haakjes aan de muur te boren, maar ik weet niet zeker of ik in de buitenmuur mag boren. Mijn verhuurder is de makkelijkste niet, dus ik vrees dat als ik vraag of ik mag boren ik sowieso een nee terug krijg. Dit wil ik dus alvast voor zijn en vroeg mij af of er manieren zijn om iets aan een buitenmuur vast te maken zonder te boren en wat enigszins naderhand te verwijderen is. Het gaat gewoon om een standaard bakstenen buitenmuur.

Mocht hier geen makkelijk alternatief voor zijn, is er dan een nette/makkelijke manier (voor een leek) om gaten in de buitenmuur weer op te vullen, zodat ik dit preventief alvast bij de verhuurder kan aandragen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een foto van de plek waar de voorziening moet komen, praat wat gemakkelijker.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Schrikdraad aan het gaas maken, dan komen ze er 1 keer aan, en daarna nooit meer.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Gaten boren is meestal wel mogelijk, zeker in baksteen. In de voeg is het makkelijkst te repareren, al zit het soms wel minder vast dan in de steen.

Via google kan je de regels voor boren in huurhuizen vast vinden. Hiervoor hoef je misschien niet eens toestemming te vragen.
 

De Bob

  • #5
Wat al gezegd is, katten schrikdraad, hier in de buurt zit dat op veel schuttingen.
 

TheMonkeyMan

  • #6
Dankjulliewel voor de suggesties :D !

Hieronder nog wat foto's op verzoek van Jan. Het balkon is grofweg 4 meter lang, 2 meter breed, en de zijmuurtjes zijn net geen meter hoog. Mijn balkon grenst aan het balkon van de buren, wat met een metalen/glazen constructie wordt gescheiden.

Gaten boren in de voegen zou inderdaad een goed idee zijn en het makkelijkst erdoor te krijgen bij de verhuurder denk/hoop ik.
Schrikdraad zou eventueel ook nog kunnen, alhoewel ik in electra helemaal niet thuis ben, dus daar zou ik iemand bij moeten halen.

In de onderste afbeelding is (mits mijn creatieve kunsten een beetje duidelijk zijn) het huidige plan te zien. Aan de balkonranden klik ik dan met grote klemmen 4x een lange paal vast. Met behulp van tierips kan ik dan het net aan de vier palen vastmaken en over het balkon heen spannen.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Wat gebeurt er nu als je de kat op het balkon laat? De meeste dieren zijn niet zo dom om zover naar beneden te springen.
 

TheMonkeyMan

  • #8
Haha inderdaad een terechte vraag IJkenhout. Een kat zal niet zomaar naar beneden duiken, maar het gebeurd zeker veel (en heeft zelfs een eigen naam "high rise syndrome"). Katten zijn niet bang van hoogte en springen graag achter vogels, blaadjes etc. aan. Een misstap is dan snel gemaakt.

Vooralsnog heb ik de kat niet het balkon opgelaten. De glazen tussenwand is niet tot de grond dicht en de zijmuurtjes van het balkon lopen door naar die van de buren, dus zou de kat bij de buurvrouw naar binnen kunnen (die is allergisch).
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #9
Kan een paal niet strak tegen de muur staan?

Eventueel met een lat langs de paal om de overhang van de dakpannen op te vangen en een lat van 2 meter horizontaal op hoogte zodat het wat steviger staat.

Dan heb je misschien wel 3 palen per kant nodig, omdat ze anders wat ver uit elkaar staan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu